Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

30.01.2024 16:47

Іллінчанка Анна Якименко - переможниця обласного етапу Міжнародного мовно - літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка

65b90daa48c80__зображення_viber_2024-01-30_13-32-58-732.jpg

Знайомтесь, це Анна Якименко, учениця 9 класу Іллінецького ліцею №2. Аня обдарована, здібна, талановита. Цьогоріч вона стала переможницею ІІІ (обласного) етапу Міжнародного мовно - літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Тараса Шевченка. Дівчинка виховується у багатодітній родині та вміло поєднує навчання, дозвілля й допомогу батькам.

Анна - відмінниця навчання, захоплюється читанням книг, особливо в жанрі фентезі. Саме про таких начитаних підлітків, а Анні неповні 15, говорять, що вони витончені, інтелектуальні, творчі; люблять не тільки читати, але й вчитися. Книги допомагають їм поринути в цікавий та неповторний світ, дають їм життєві уроки.

Коли запитуєш у батьків Анни, Марини та Дмитра, в чому секрет її успіху, вони відповідають, що дівчинка дуже трудолюбива. Відомий американський науковець та винахідник Томас Едісон писав: "У геніальності 1% таланту і 99% праці". Це все, як про нашу Анну. Зараз дівчинка читає історичний роман українського письменника Павла Дерев'янка " Літопис Сірого Ордену". А ще дев'ятикласниця навчається у місцевій музичній школі грі на фортепіано та гітарі. Коли спілкуєшся з цією миловидною дівчинкою та її батьками, розумієш, що такій молоді жити й працювати в незалежній Україні, відбудовувати та розбудовувати її.

Існує такий вислів: " Талант проб'є собі дорогу, якщо отримав допомогу". Без сумніву, плекають таланти учителі. Анні пощастило. Її обдарованість та неординарність помітила учителька української мови та літератури Лариса Зайчук. Результат такої вдалої співпраці "учитель - учень" помітний. І що важливо, ні Анна, ні Лариса Юхимівна на цьому не зупиняються.

На черзі ІV етап мовно- літературного конкурсу. Тож побажаємо іллінчанці, учениці 9 класу Іллінецького ліцею №2, успіху та перемоги!