Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

09.02.2024 14:17

У громаді зросла кількість хворих на грип та ГРВІ

65c9cd389329b__426809260_693193786320940_914466011949153341_n.jpg

Сьогодні, 9 лютого, під головуванням першого заступника міського голови Олега Дмитрика відбулося засідання Іллінецької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засідання комісії було винесено питання «Про ситуацію із захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції на території Іллінецької міської громади».

З інформацією з цього питання виступив завідувач ВСП Іллінецький відділ ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Петренко. Володимир Петрович поінформував присутніх, що на території Іллінецької територіальної громади, як в цілому по Україні, спостерігається сезонне зростання  захворюваності  на грип та ГРВІ. Станом на 2 лютого цього року середній рівень захворюваності на грип і ГРВІ в громаді склав 518,4 випадки на 100 тис. населення та є на 3,5% вищим базового рівня.

Директор комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іллінецької міської ради Людмила Живега розповіла, що з 2  по 8 лютого зареєстровано 103випадки захворювань на ГРВІ серед жителів Іллінецької громади, зокрема захворіло 37 дітей. COVID-19  підтверджено в 1 особи. Було діагностовано 10  пневмоній. 4 дорослих з пневмонією госпіталізовано, 1 дитина проходить лікування амбулаторно. У порівнянні з  попереднім  тижнем відмічається збільшення захворюваності на  ГРВІ серед дорослого населення на 31 %. Захворюваність серед дитячого населення збільшилась на 24%. Рівень захворюваності на COVID-19 не збільшився.

Про ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ в закладах освіти громади інформувала головний спеціаліст управління освіти міської ради Оксана Мазур. Оксана Миколаївна зауважила, що через збільшення кількості хворих дітей на дистанційному навчанні перебувають міські ліцеї №1 та №2 Два дошкільні заклади – садочок «Пролісок» у м.Іллінці та садочок «Зернятко» в с.Тягун закрито на карантин. Інші заклади освіти продовжують функціонувати в звичайному режимі з посиленим щоденним контролем за станом здоров’я дітей.

За результатами обговорення, ухвалено рішення вважати ситуацію із захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції передепідемічною.

Прийнято комплексний план, який передбачає ряд організаційних заходів щодо попередження зростання захворюваності на грип та ГРВІ й швидке реагування на епідемічну ситуацію в громаді в цілому.

Наступним члени комісії розглянули питання «Про стан захисних споруд цивільного захисту на території громади та затвердження переліку найпростіших укриттів». З інформацією виступив завідувач сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами апарату виконавчого комітету міської ради Юрій Зайчук та начальник відділу забезпечення заходів пожежно-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області, майор служби цивільного захисту В’ячеслав Чорний.

З метою організації належного стану утримання об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, а також з метою якісного проведення оцінки стану готовності захисних споруд цивільного захисту та виявлення недоліків щодо їх утримання та експлуатації, передбачення заходів із приведення захисних споруд в готовність до використання за призначенням, прийнято відповідне рішення з установленими термінами до виконання.

Також затверджено перелік найпростіших укриттів на території Іллінецької міської територіальної громади.

Контроль за виконанням рішень комісії з питань ТЕБ та НС  покладено на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олексія Сігнаєвського.