Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

28.02.2024 17:00

Відбулася 46 сесія Іллінецької міської ради 8 скликання

65e07dcbec904__1.jpg

28 лютого відбулося засідання 46 сесії Іллінецької міської ради 8 скликання. У пленарному засіданні, яке провів міський голова Володимир Ящук, взяли участь 23 народні обранці. На сесії були присутні депутати Вінницької районної Ради Олег Дмитрик, Наталія Таранюк, Наталія Білозор, старости старостинських округів, начальники управлінь і відділів міської ради, начальник першого відділу Вінницького територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Барціцький, начальник відділення поліції №3 Вінницького районного управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Максим Боднюк, інженер технічного центрального обслуговування Управлінням поліції охорони у Вінницькій області Ігор Луков.

На початку сесійного засідання присутні вшанували пам’ять іллінчан та усіх захисників України, котрі віддали своє життя, відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, хвилиною мовчання. Вічна пам’ять і слава Героям.

Володимир Миколайович привітав з перемогою на чемпіонаті Вінницької області з боксу серед юніорів та юніорок іллінчанку Аріну Сіваш та її тренера Олега Дяченка. Міський голова вручив Аріні Грамоту та грошову винагороду, побажав успіхів і нових досягнень на чемпіонаті України.

Найважливішим питанням порядку денного залишається допомога нашим захисникам і захисницям, які боронять рідну землю від російського агресора. До громади надходять звернення від військових частин щодо виділення такої допомоги силам оборони.

На сесії був присутній заступник командира однієї з військових частин, який подякував міському голові, депутатам міської ради, усій громаді за фінансову допомогу, котра була виділена у минулому році, та звернувся з проханням надати фінансову підтримку для ремонту та переобладнання військової техніки. На даний час воїни цієї військової частини боронять Україну на Авдіївському та Куп’янському напрямках.

Звернувся за підтримкою у виділенні коштів на придбання автотранспорту для військових депутат Іллінецької міської ради, учасник АТО/ООС, Сергій Беднарчук, який з початку повномасштабного вторгнення перебуває на службі в Збройних силах України.

Розглянувши звернення та відповідні листи військових частин, депутати проголосували за перенаправлення з бюджету громади понад 4 млн грн, з залишку коштів, що склався на початок 2024 року, на потреби ЗСУ.

Також народні обранці ухвалили рішення про виділення матеріальної допомоги жителям Іллінецької громади у розмірі більше 309 тис. грн, з яких майже 148 тис. грн – на лікування захисникам України, що отримали поранення під час бойових дій.

Внесено зміни до «Комплексної правоохоронної програми Іллінецької міської територіальної громади на 2024-2026 роки». Затверджено тарифи на платні соціальні послуги Комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування» Іллінецької міської ради на 2024 рік та надання послуги соціального супроводу відділом надання соціальних послуг Комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування» Іллінецької міської ради за рахунок бюджетних коштів.

Крім того під час сесійного засідання було розглянуто ряд земельних питань. Серед них: затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок на місцевості, на умовах власності, припинення громадянам права користування земельними ділянками на умовах оренди, затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду громадянам та багато інших.

Загалом на 46 сесії народні обранці розглянули 50 питань порядку денного.

Всі проєкти рішень попередньо обговорювалися на засіданнях депутатських комісій, а тому сесійне засідання пройшло в конструктивній робочій атмосфері. Міський голова Володимир Ящук подякував депутатам міської ради за злагоджену й ефективну роботу.

!!! Відеозапис 46 сесії Іллінецької міської ради 8 скликання можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/VBPXMLGvkm4

 

 

10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg