Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

12.03.2024 14:37

Заступник міського голови Людмила Трохимець взяла участь у пленумі відокремленого підрозділу організації ветеранів України Іллінецької міської територіальної громади

65f1a1f0e577a__IMG_2417.JPG

Відбувся пленум відокремленого підрозділу організації ветеранів України Іллінецької міської територіальної громади. Головною темою якого було обговорення заходів з активізації героїко-патріотичної та музейно-пошукової роботи у зв’язку з відзначення 80-ї річниці звільнення Іллінеччини та України від нацистських загарбників в роки Другої світової війни. На запрошення ветеранів участь у заході взяла заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Михайлівна Трохимець.

На початку пленуму присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих у боях за звільнення Іллінеччини від нацистської окупації, адже саме у березні 1944 року наш край було визволено від нацистів, та пам’ять новітніх героїв, які віддали своє життя за територіальну цілісність і свободу України в російсько-українській війні.

Далі голова відокремленого підрозділу організації ветеранів України Муренко Павло Адамович поінформував присутніх про роботу ветеранської організації в міжпленарний період та акцентував увагу на основні завдання у  2024 році.  

Поділились своїм досвідом і напрацюваннями щодо організації героїко-патріотичної та музейно-пошукової роботи Рудник Ольга Григорівна, голова Паріївської первинної ветеранської організації, Мазніцька Лариса Степанівна, голова Даньківської первинної ветеранської організації, Дишливенко Таїсія Миколаївна, голова первинної ветеранської організації працівників податкової служби.

Від імені міського голови та від себе особисто представників ветеранських організацій привітала заступник міського голови Людмила Трохимець та подякувала їм за активну роботу. Людмила Михайлівна наголосила, що питання підтримки ветеранів завжди знаходяться у полі зору міської ради, яка відкрита до співпраці й діалогу. Також міська рада опікується одинокими людьми похилого віку та надає адресну допомогу тим ветеранам, хто її найбільше потребує. Заступник міського голови розповіла про підтримку Збройних сил України, яка надається за рахунок коштів бюджету громади, та особисту допомогу працівників міської ради нашим захисникам.

Ветерани виявили ініціативу зібрати кошти для допомоги землякам, які нині боронять Україну від рашистів. Ці кошти було передано голові Даньківської первинної ветеранської організації Мазніцькій Ларисі Степанівні, котра разом з іншими волонтерками готує та передає домашні страви військовослужбовцям.

По завершенню пленуму, його учасники поклали квіти до Меморіалу Слави у м.Іллінці.

 


 

IMG_2410.jpg IMG_2412.jpg IMG_2414.jpg IMG_2417.jpg IMG_2420.jpg