Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

18.03.2024 14:20

До відома жителів громади

65f857802721d__image-23-07-21-01-37-5de.webp

Іллінецька міська рада доводить до відома жителів громади про те, що особи, які планують користуватися земельними ділянками для городництва повинні звернутись у відділ земельних ресурсів, агропромислового розвитку та екології Іллінецької міської ради для оформлення земельних ділянок та укладення договорів оренди.

Використання земельних ділянок без документів, що посвідчують право користування вважається самовільним використанням. Відповідно до ст. 211 Земельного Кодексу України громадяни несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність за самовільне зайняття земельних ділянок.

Площа земельної ділянки, що надається громадянину в оренду для городництва, не може перевищувати 0,6 гектара.

Покрокова процедура отримання в оренду земельної ділянки для городництва:

1. Отримання дозволу органу місцевого самоврядування на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду.
2. Розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за договором із розробником документації із землеустрою за вибором набувача права.
3. Подання проекту землеустрою до територіального органу Держгеокадастру для здійснення державної реєстрації земельної ділянки (присвоєння кадастрового номера земельній ділянці, відкриття Поземельної книги та надання витягу із ДЗК).
4. Подання клопотання набувача права до органу місцевого самоврядування про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі її в оренду для городництва.
5. Виконання рішення про надання земельної ділянки в оренду, укладання договору оренди землі та державна реєстрація речового права.