Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

21.03.2024 13:45

В «Інклюзивно-ресурсний центр» міської ради відбувся майстер-клас для батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами дошкільного віку

65fc208510d5e__3.jpg

20 березня у комунальному закладі «Інклюзивно-ресурсний центр» Іллінецької міської ради відбувся майстер-клас «Весело граємо – мову розвиваємо» для батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами дошкільного віку.

Директор центру Світлана Сліпчик розповіла запрошеним про роль інклюзивно-ресурсного центру у забезпеченні ефективності навчання, виховання та супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Під час майстер-класу фахівці центру ознайомили присутніх з особливостями роботи артикуляційного апарату, з іграми та вправами , які можна використовувати з дітьми для розвитку мовного дихання, роботи мімічних м’язів, дрібної моторики. Артикуляційна гімнастика - інструмент корекції мовлення та звуковимови. Вона допомагає зміцнити м'язи мовного апарату, розвити гнучкість та точність рухів мовних органів, навички вимови звуків.

На практиці виконували веселі артикуляційні вправи з використанням смаколиків.

Запорукою чіткої вимови звуків і ясною дикцією є добре поставлене мовне дихання. Батьки мали змогу виконати дихальні вправи в ігровій формі. Також було запропоновано цікаві ігри та вправи, які можна використовувати з дітьми для розвитку дрібної моторики, пізнавальних процесів, стабілізації емоційних станів у дітей.

Учасники зібрання мали змогу ближче познайомитись, поспілкуватись, розкрити внутрішній творчий потенціал, вселити впевненість в себе та відпочити від щоденних турбот у приємній доброзичливій атмосфері.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg