Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

12.04.2024 16:15

В Якубівській школі відкрили пам’ятний стенд Сергію Івановичу Драчу

6619363e92ee2__8.jpg

Герої України – хлопці та дівчата, які зі зброєю в руках захищають кордони держави, це лікарі, які повертають поранених до життя, це волонтери, на плечах яких тримається наша армія.

Сьогодні твориться історія, учасниками якої є ми самі. І від кожного з нас залежить доля Батьківщини, щоб надалі вона була квітучою, вільною, незалежною.

Сьогодні, 12 квітня, в Якубівській філії Іллінецького ліцею №2 відбулося урочисте відкриття пам’ятного стенду, присвяченого Сергію Івановичу Драчу, який загинув, захищаючи територіальну цілісність, волю і незалежність рідної землі.

Не так давно коридорами закладу освіти бігав хлопчина, як і всі діти, сміявся, пустував і вірив у мирне подальше життя. Але йому судилося навіки стати Героєм.

Народився Сергій 6 березня 1991 року в селі Якубівка. Тут минуло дитинство та юнацькі роки. У 2006 році закінчив Якубівську загальноосвітню школу. Далі навчався в Іллінецькому аграрному фаховому коледжі. Згодом - служба в Збройних Силах України.

Після повномасштабного вторгнення російського ворога на територію нашої держави молодший сержант Сергій Драч боронив Україну у складі 59-ої окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка. Мав позивний «Сірко». Був хоробрим Воїном, відмінно виконував свій військовий обовʼязок. Разом з бойовими побратимами звільняв від ворога Миколаївську, Херсонську, Донецьку області. Вірив у Перемогу України та робив все для того, щоб її наблизити.

15 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Невельське Донецької області під час одного із запеклих боїв, мужньо виконуючи свій військовий обов'язок, захищаючи рідну Українську землю від російського загарбника молодший сержант Сергій Іванович Драч загинув.

Пожертвував собою заради нашого мирного життя справжній патріот української землі. Загинув цвіт нації.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, Сергій Іванович Драч нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, на жаль посмертно.

На церемонії відкриття пам’ятного стенду були присутні рідні, представники влади, завідувач і колектив Якубівсьської філії, учні, друзі, жителі села.

Меморіальний стенд відкрили мати загиблого воїна Оксана Олександрівна та дружина Яна. Присутні вшанували пам'ять Героя та побратимів, які віддали життя за Україну, хвилиною мовчання.

«Дорогі рідні і близькі прийміть слова вдячності від усіх жителів нашої громади за сина, який мужньо і стійко захищав рідну землю від російського загарбника. Сьогодні ще один острівець пам’яті за загиблим земляком з’явився і в Якубівській школі. Вічна слава вірному сину України та Іллінеччини – Сергію Драчу. Слава Україні! Слава її Героям!», - звернувся до рідних міський голова Володимир Ящук.

Своїми спогадами про доброго, чемного, щирого, усміхненого хлопчика, спортсмена, учня Якубівської школи Сергія Драча, поділилися староста Якубівського старостинського округу Олег Громик:

«Подвиг Сергія назавжди буде вписаний на сторінках історії нашої країни. Добрі спогади про нього переможуть смерть та навіки залишаться у памʼяті рідних, друзів, побратимів та всіх хто його знав. Ми не знаємо скільки ще таких гарних синів та дочок України, таких як Сергій, віддадуть своє життя, щоб зупинити російську орду. Але ми віримо, що Перемога обов’язково буде нашою, синьо-жовтою. Слава Україні!».

Спогади про найдостойнішого сина України вічно житимуть у серцях рідних, друзів, односельців, іллінчан.

Вічна і світла пам’ять Сергію Драчу...

Герої не вмирають!

1.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 9.jpg