Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

19.04.2024 10:14

Наша громада приймала учасників спільного виїзного засідання Вінницької обласної ради організації ветеранів України

66226404a415b__IMG_0313.JPG

18 квітня в нашій громаді відбулось спільне виїзне засідання Вінницької обласної ради організації ветеранів України та відокремленого підрозділу організації ветеранів України Іллінецької міської територіальної громади, на якому розглядалось питання щодо діяльності ветеранських організацій в умовах децентралізації та військового стану.

На захід були запрошені міський голова Володимир Ящук, заступники міського голови: Олег Дмитрик, Людмила Трохимець, Олексій Сігнаєвський, начальники управлінь, відділів міської ради, старости, керівники підприємств і закладів, які безпосередньо працюють з ветеранами та для ветеранів, переймаються питаннями їх соціального захисту.

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять новітніх Героїв та усіх захисників України, котрі віддали своє життя, захищаючи рідну землю.

До усіх учасників спільного виїзного засідання звернувся  голова Вінницької обласної радиорганізації ветеранів України Мазур Володимир Васильович, який розповів, що основна мета його проведення, дізнатись більше про роботу відокремленого підрозділу організації ветеранів України Іллінецької міської територіальної громади, яка є однією із дієвих організацій на теренах Вінниччини, для того, щоб передати цей досвідом та кращі напрацювання  іншим ветеранським організаціям області.

Міський голова Володимир Ящук привітав поважних гостей на Іллінецькій землі. Володимир Миколайович коротко розповів про координацію зусиль міської ради та ветеранської організації громади задля вирішення проблем, які хвилюють ветеранів, використання наявних можливостей у забезпеченні соціального захисту людей похилого віку, найбільш вразливих верств населення, побажав усім плідної та конструктивної роботи. Окрім того, очільник громади подякував ветеранм за допомогу Збройним силам України. 

Разом із Володимиром Мазуром міський голова виконав ще одну гарну місію – вони вручили Почесні грамоти Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької обласної ради, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної військової адміністрації, Іллінецької міської ради голові відокремленого підрозділу організації ветеранів України Іллінецької міської територіальної громади Павлу Муренку, голові первинної ветеранської організації с.Красненьке  Віктору Волошенюку, привітали з 80-ти літнім ювілеєм, подякували за активну громадську діяльність, значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху на Іллінеччині, а також відзначили Почесними грамотами міської ради та Грамотами Вінницької обласної ради організації ветеранів України кращих представників ветеранських організацій громади.

Далі учасники спільного засідання перейшли до розгляду питань відповідно до затвердженого порядку денного. Після виступів доповідачів та обговорення актуальних питань було ухвалено постанову спільного виїзного засідання президії Вінницької обласної ради організації ветеранів України та Відокремленого підрозділу організації ветеранів України Іллінецької міської територіальної громади. 

По завершенню заходу ветерани вшанували пам'ять воїнів, які загинули в роки Другої світової війни, та полеглих іллінчан, які віддали своє життя за незалежну, вільну Україну в російсько-українській війні, поклали квіти до підніжжя памятників на Меморіалі Слави у м.Іллінці.

Також учасники спільного виїзного засідання оглянули кімнату ради ветеранів Іллінеччини, віддвідали музей Іллінецького аграрного фахового коледжу та дізнались про цей навчальний заклад.