Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

22.04.2024 16:20

Міський голова Володимир Ящук провів щотижневу оперативну нараду

66266628869d8__1.jpg

22 квітня міський голова Володимир Ящук провів щотижневу оперативну нараду за участі секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету, працівників апарату та начальників структурних підрозділів міської ради, старост, керівників комунальних підприємств та комунальних служб громади, директорів закладів охорони здоров’я громади, представників правоохоронних органів.

Зі звітом про проведену роботу за 2023 рік та загалом про те, як живе Тягунський старостинський округ виступив староста Вадим Мурзак.

Як розповів Вадим Володимирович, до складу Тягунського старостинського округу, загальна площа якого становить 3989 га, входить 2 населені пункти – села Тягун та Володимирівка. Загальна кількість населення – 831 особа. Стороннього догляду потребують 11 одиноких престарілих громадян. Опікується ними соціальний працівник КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування» міської ради. За звітний період у громаді народилося 2 дітей, померло – 13 осіб.

На захист незалежності, територіальної цілісності, майбутнього Української держави від російського агресора мобілізовано 47 жителів старостату. На жаль, 6 Захисників загинули.

Сільськогосподарську діяльність на території округу здійснюють СТОВ «Україна», СТОВ «Маяк», ФГ «Геовектор-Агро», ФГ «ШЕФФ-АГРО», ТОВ «ОРАТІВЛАТІНВЕСТ», ФГ «Евеліна».

На території старостинського округу функціонує Тягунська філія Іллінецького ліцею №2, в якій навчається 49 дітей та дошкільний навчальний заклад «Зернятко», який відвідують 8 дітей. Працівники школи разом з учнями, з початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави, постійно проводять ярмарки, займаються волонтерством, плетінням маскувальних сіток, виготовленням окопних свічок та роблять все, щоб допомогти наблизити перемогу нашим захисникам та захисницям. Так, в результаті шкільних ярмарків вдалося зібрати кошти на придбання 2 дронів для земляків, які нині у складі Збройних Сил України відстоюють незалежність рідної держави.

Спільними зусиллями місцевої влади та керівника господарства СТОВ «Україна» у школі  було проведено заміну газового котла на твердопаливний, який суттєво покращив забезпечення теплового режиму.

Завдячуючи керівництву навчального закладу, педагогічному колективу, технічним працівникам та батькам учнів, які завжди беруть участь у впорядкуванні території навчального закладу та заготівлі дров на опалювальний сезон, школа завжди знаходиться в належному стані.

У с. Тягун та с. Володимирівка працюють 2 фельдшерські пункти. Медичною допомогою охоплені всі жителі старостинського округу. Щомісяця за графіком, а також за викликом хворих, сімейний лікар проводить прийом пацієнтів у фельдшерському пункті.

Вадим Володимирович наголосив, що спільними зусиллями робітників з благоустрою, працівників культури та освіти, а також усіх небайдужих жителів громади проводяться заходи з благоустрою населених пунктів, впорядковуються кладовища, де вирубуються чагарники, кущі та паросль, зрізуються сухі та аварійні дерева, прибирається торішнє листя та сміття, обкошуються узбіччя.

У минулому році було проведено грейдерування та влаштування білощебеневим покриттям дороги в с. Тягун по вул. Миру, дорога до сільського кладовища. Наприкінці травня 2023 року у с. Володимирівка проведено грейдерування та влаштування білощебеневим покриттям по вул. Лісова та частково по вул. Центральна та Шевченка.

Щира вдячність керівнику СТОВ «Україна» Василю Сенчуку, СТОВ «Маяк» Миколі Крижанівському, приватному підприємцю Сергію Шевчуку, керівнику ФГ «Геовектор-Агро» Олександру Патику, директору КП «Добробут» міської ради Денису Гетьману за надану техніку, паливно-мастильні матеріали для проведення даних робіт.

Також було проведено ямковий ремонт асфальтного покриття до с. Тягун та по вул. Миру.                                                                     

На території старостинського округу функціонує Тягунський сільський Будинок культури та  сільський клуб у с. Володимирівка. Працівники культури активно долучають до робіт з благоустрою населених пунктів та беруть участь у благодійних концертах на підтримку ЗСУ. Разом з ініціативними жителями громади неодноразово організовували заготівлю продуктів харчування та іншої гуманітарної допомоги для військового шпиталю.

Вадим Володимирович розповів, що у старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень, проводиться оформлення субсидій, допомог, видаються довіреності та виконуються інші нотаріальні дії (посвідчення підпису, посвідчення копій документів, оформлення заповіту). Так, за 2023 рік старостинським округом видано населенню: довідок різного характеру – 295; посвідчено14 заповітів та 14 довіреностей. В програмі «Соціальна громада», прийнято та передано 89 справ на отримання допомоги різного характеру.

Міський голова Володимир Ящук подякував Вадиму Мурзаку за роботу, підбив підсумки минулого тижня та визначили основні завдання на поточний.

2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg