Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

08.05.2024 08:49

Звернення міського голови Володимира Ящука з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

663b5963e16e5__8-ТРАВНЯ.jpg

Вперше офіційно Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати, адже перемога над нацизмом була здобута внаслідок неймовірної консолідації зусиль десятків держав, взаємодопомоги, солідарності багатьох народів.

У цей день ми висловлюємо повагу всім, хто виявивши стійкість, самопожертву й масовий героїзм зупинив нацистську зловісну ворожу навалу в ім’я свободи й щасливого мирного майбуття, схиляємо голови у жалобі перед мільйонами загиблих у Другій Світовій війні. Разом з тим, ми вшановуємо подвиги наших дідів та прадідів, які на боці антигітлерівської коаліції, у складі різних регулярних армій світу, в підпільних і повстанський організаціях зробили значний внесок у розгром нацизму.

Ми пам’ятаємо про їх героїчну боротьбу і ця пам’ять додає сил нашим воїнам у боротьбі проти нового зла - рашизму. Проти них піднялися всі громадяни нашої держави, увесь вільний світ і це означає, що в України є майбутнє. Вірю, що, як і багато десятиліть тому, українці подолають жорстокого ворога та здобудуть таку омріяну Перемогу.

Слава нашим Героям різних часів! Слава Україні!

З повагою – Іллінецький міський голова Володимир Ящук