Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

08.08.2024 11:16

Відбулася 51 сесія міської ради 8 скликання

40cc9787-b2f3-4c9d-b8eb-fc144c5ad5c1.jpg

8 серпня в залі засідань Іллінецької міської ради відбулася 51 сесія міської ради 8 скликання.

Пленарне засідання провів міський голова Володимир Ящук. Також на сесії були присутні депутати Вінницької районної Ради Олег Дмитрик та Наталія Таранюк, начальник першого відділу Вінницького територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Барціцький, начальник відділення поліції №3 Вінницького районного управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Максим Боднюк, старости старостинських округів, начальники управлінь і відділів міської ради, керівники комунальних підприємств.

Розпочалося сесійне засідання хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам’ять іллінчан та усіх захисників України, котрі віддали своє життя, відстоюючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

У ході пленарного засідання депутати розглянули понад 80 питань. Прийнято ряд місцевих програм на 2025-2027 роки, які стосувались галузей медицини, освіти, культури, спорту, житлово-комунального господарства, соціального захисту, медіа, військово - патріотичного виховання, військово - професійної орієнтації молоді та підготовки молоді до строкової військової служби, військової служби за контрактом в Збройних Силах України, законності та правопорядку. Внесено необхідні зміни до чинних програм.

Було скореговано бюджет Іллінецької міської територіальної громади на 2024 рік та погоджено передачу коштів між бюджетами. Відповідно до внесених змін понад 650 тис грн передбачено на підтримку наших захисників і захисниць, які отримали поранення, родин полеглих Героїв, соціально незахищених та малозабезпечених мешканців нашої громади.

Також виділено 800 тис грн на реалізацію проєктів "Центр реабілітації та підтримки "Повернення до життя" та "Захист і комфорт - невід'ємний компонент безпечного освітнього процесу", що були визначені переможцями Конкурсу Вінницької обласної Ради «Безпечні стійкі громади» та отримають співфінансування з обласного бюджету.

1 мільйон гривень співфінансування буде спрямовано ДП «Служба місцевих автомобільних доріг України у Вінницькій області» на експлуатаційне утримання та проведення на території Іллінецької громади поточного дрібного ремонту доріг загального користування місцевого значення, які потребують ямкового ремонту.

Розглянуто питання комунальної власності, зокрема прийнято рішення про передачу об’єктів нерухомого майна в селі Даньківка Бабинському ліцею Іллінецької міської ради, передачу санітарного автомобіля VOLVO S80 Комунальному некомерційному підприємству «Іллінецька міська лікарня» Іллінецької міської ради, прийняття в комунальну власність та передачу в господарське відання Комунальному підприємству «Іллінціводоканал» Іллінецької міської ради водогону в селі Райки.

37 питань порядку денного стосувались землеустрою та землекористування, зокрема щодо надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, затвердження землевпорядної документації, про надання земельних ділянок в оренду та багато інших.

Сесійне засідання пройшло в конструктивній, робочій атмосфері, адже кожне з питань порядку денного було детально розглянуто та опрацьовано депутатами на засіданнях постійних комісій міської ради.

Відеозапис сесійного засідання можна переглянути на сторінці Іллінецька міська територіальна громада в ютубі за посиланням: https://youtu.be/K2aixn_xHw4