Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

10.10.2024 16:21

Відбулася 54 сесія міської ради 8 скликання

2a49aa93-6bbd-41f0-a391-83ceb2296914.jpg

10 жовтня в залі засідань Іллінецької міської ради відбулася 54 сесія міської ради 8 скликання, в якому взяло участь 18 депутатів міської ради.

Пленарне засідання провів міський голова Володимир Ящук. Також на сесії були присутні депутати Вінницької районної Ради Олег Дмитрик, Наталія Таранюк, Наталія Білозор, начальник першого відділу Вінницького територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Барціцький, начальник відділення поліції №3 Вінницького районного управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Максим Боднюк, старости старостинських округів, начальники управлінь і відділів міської ради, керівники комунальних підприємств.

Розпочалося сесійне засідання хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам’ять іллінчан та усіх захисників України, котрі віддали своє життя, відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

У ході пленарного засідання депутати розглянули понад 70 питань. Зокрема ухвали рішення про внесення змін до Програми підготовки територіальної оборони та населення Іллінецької громади на 2022-2025 роки, що дасть можливість виділити додатково кошти на підтримку наших захисників, відповідно до запитів військових частин. Інформував з даного питання Зайчук Юрій Кирилович, завідувач сектору з питань оборони та цивільного захисту апарату виконавчого комітету міської ради.

Внесено зміни до програм розвитку медичної допомоги, які включають затвердження нових редакцій Статутів КНП «Іллінецька міська лікарня» міської ради та КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради. У рамках цих нововведень також планується утворення наглядових рад, що сприятиме підвищенню ефективності управління та контролю за діяльністю цих установ. З інформацією про ці зміни присутніх ознайомили керівники підприємств Олександр Бабушок та Людмила Живега, які підкреслили важливість цих ініціатив для покращення медичного обслуговування в громаді.

Депутати підтримали внесення змін до Програми розвитку освіти Іллінецької міської територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішення 15 сесії Іллінецької міської ради 8 скликання від 14 липня 2021 року № 393, ознайомила з даним питанням начальник Управління освіти міської ради Світлана Крот, Програми забезпечення інформованості населення Іллінецької міської територіальної громади та розвитку електронного засобу масової інформації КП «Іллінецька організація радіомовлення» Іллінецької міської ради на 2022-2024 роки. Інформувала - редактор КП «Іллінецька організація радіомовлення» Іллінецької міської ради Руслана Момот.

Погоджено внесення змін до Комплексної правоохоронної програми Іллінецької міської територіальної громади на 2024-2026 роки, затвердженої рішенням 44 сесії міської ради 8 скликання від 20 грудня2023 року № 1226. З даного питання виступив начальник начальник відділення поліції №3 Вінницького районного управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Максим Боднюк.

Про виконання програми поліпшення техногенної та пожежної безпеки в Іллінецькій міській територіальній громаді за 2023 рік доповів головний фахівець Іллінецького районного сектору Вінницького районного управління Центру забезпечення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Вячеслав Чорний.

Ухвалено рішення про внесення змін до бюджету громади на 2024 рік, а також передачу коштів між бюджетами. Начальник фінансового управління Тетяна Івашківська поінформувала про заплановані цілі використання бюджетних коштів.

Народні обранці підтримали виділення матеріальної допомоги жителям Іллінецької громади у розмірі майже 294,2 тис грн, з яких 80 тис грн – на лікування захисникам України, що отримали поранення під час бойових дій та 100 тис грн родинам померлих військовослужбовців. 41,2 тис грн виділена для ліквідації наслідків ракетного удару по житлових будинках в с.Райки. Ознайомила з інформацією з даних питань начальник фінансово-економічного відділу-головний бухгалтер управління соціального захисту населення та охорони здоров’я міської ради Тетяна Поліщук.

Розглянуто питання виконання програм в Іллінецькій міській територіальній громаді за 2023 рік. Основні аспекти включають відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій населення, розвиток житлово-комунального господарства та благоустрою, охорону навколишнього природного середовища, а також компенсацію різниці між затвердженими тарифами на послуги з вивезення побутових відходів та їх економічно обґрунтованими витратами для КП «Добробут». Ці ініціативи спрямовані на покращення соціальних умов та екологічну стабільність в громаді.

Про ліквідацію Комунальної установи «Центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти Іллінецької міської ради» інформувала начальник відділу кадрової та юридичної роботи Іллінецької міської ради Ірина Володимирівна Масненька. Вона також представила зміни та нові редакції Статутів ліцеїв громади, зокрема Іллінецького ліцею №1, №2, №3, Бабинського, Жаданівського, Жорнищенського, Красненьківського ліцеїв та Центру дитячої та юнацької творчості.

У ході засідання, Ірина Володимирівна висвітлила питання про припинення права Комунальної установи «Центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти Іллінецької міської ради» на оперативне управління автомобілем RENAULT CLIO та передачу його Іллінецькому міжшкільному ресурсному центру. Затверджено зміни до структури та загальної чисельності апарату міської ради, апарату виконавчого комітету міської ради та виконавчих органів міської ради, внесено зміни до Положення КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування» міської ради, ухвалено рішення про уповноваження представника на участь у судових справах від Іллінецької міської ради та погоджено надання частини щорічної відпустки міському голові.

Окрім того, на сесії ухвалено рішення про внесення змін до Програми соціальної підтримки населення на 2023-2025 роки. Розглянуто звернення депутатів міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісті зниклих захисників Сил Оброни України; покращення умов для військовослужбовців, які перебувають у лікарнях під час лікування та реабілітації; забезпечення гідної заробітної плати педагогічним працівникам.

Заступник начальника Управління житлово-комунального господарства міської ради Олександр Телевань поінформував про необхідність внесення змін до рішення 48 сесії 8 скликання № 1363 «Про розроблення детального плану території». Також він доповів про розроблення детальних планів території в м.Іллінці та за межами міста. Олександр Михайлович представив Антикризовий план реагування на випадок припинення газо-, електро-, водопостачання та телекомунікаційних послуг на 2024–2025 роки, акцентуючи увагу на його значенні для стабільного проходження осінньо-зимового періоду, мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій. Депутати міської ради підтримали дані рішення

Віталій Болебрух, начальник відділу земельних ресурсів, агропромислового розвитку та екології управління економічного розвитку та інвестицій міської ради, ознайомив присутніх зі змінами та уточненнями до рішень попередніх сесій щодо розгляду земельних питань, підкресливши їх важливість для оптимізації управління земельними ресурсами.

Він також інформував щодо звернень фізичних і юридичних осіб про надання дозволів на виготовлення проєктів землеустрою, затвердження технічної документації, передачі земель в оренду, поновлення договорів оренди та продажу права оренди на земельних торгах, наголошуючи на їх значенні для сталого розвитку громади та ефективного використання земель. З усіх питань щодо землеустрою та землекористування депутати ухвалили позитивні рішення.

Сесійне засідання пройшло в конструктивній, робочій атмосфері, адже кожне з питань порядку денного було детально розглянуто та опрацьовано депутатами на засіданнях постійних комісій міської ради.

Міський голова Володимир Ящук подякувала депутатам за злагоджену й ефективну роботу.

aa820c4c-6d0d-4ce7-a3de-d1db58df6a04.jpg fdb64008-c2e4-460a-96cf-e4d6eb90f741.jpg 229aa0ec-30a2-48c8-b8ba-4189c7de253d.jpg dad423bb-785e-47f8-8f2f-20e7b3690fbd.jpg 14215cdc-f99b-4d24-a94b-2e2184b53ddb.jpg efa5002a-eef3-4247-87ba-d59cfadab5a3.jpg 3152d2c5-6db8-46e3-9dbb-6ce075223174.jpg 4b2d5cee-683d-4b22-9255-9c6b33dce3c0.jpg a508b61d-b0c4-4fb3-bd02-fdfa0fed7aa4.jpg 622f5ebc-c6c7-427d-bf65-b6a96f6931d9.jpg