Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

17.12.2022 16:44

Другий тур Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля» проходив в Іллінцях

63a036cc90eda__320572493_1541328093050937_5300649475071690130_n.jpg

Сьогодні, 17 грудня, в Іллінцях  відбувся другий тур Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля», який проходить під гаслом «З Україною в серці, з вірою в перемогу!».

Участь у Чемпіонаті взяли 8 команд - представники територіальних громад Вінниччини: МХП-2 (м. Вінниця), ВК «Браїлів» (Жмеринська територіальна громада), ВК «Іллінці» (Іллінецька територіальна громада), ВК «Крижопіль» (Крижопільська територіальна громада), ВК «Томашпіль» (Томашпільська територіальна громада), ВО ДЮСШ з волейболу (м.Вінниця), ВК «Стрижавка» (Стрижавська територіальна громада), збірна команда Гайсинського району.

На урочистому відкритті Чемпіонату були присутні Василь Пиндус, депутат Вінницької обласної ради, директор Іллінецького аграрного фахового коледжу, Сергій Татусяк, голова обласного добровільного спортивного товариства "Колос", Микола Чумак, голова обласної федерації волейболу, Олександр Суворов, президент волейбольної "Ліги Поділля", Василь Марчук, виконавчий директор волейбольної "Ліги Поділля", Володимир Ящук, Іллінецький міський голова, та його заступники - Олег Дмитрик, Людмила Трохимець, Олексій Сігнаєвський, депутат Вінницької районної ради Наталія Таранюк, начальник управління освіти міської ради Світлана Крот.

Іллінецьку громаду представляла волейбольна команда «Іллінці». Її учасники – Дмитро Долінський, Максим Жбадинський, Олександр Кульбіда, Богдан Куриленко, Андрій Лесик, Валерій Мирвода, Роман Осадчук, Віталій Пастух, Олександр Руденко, Руслан Тетерев та тренер команди – Володимир Щерба.

На початку офіційного відкриття чемпіонату прозвучав Гімн України, було піднято Державний Прапор, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Герої-захисників Української землі, які віддали за наше майбутнє найцінніше – життя.

 З вітальним словом до присутніх звернувся голова обласного добровільного спортивного товариства «Колос» Сергій Татусяк:

«Я радий вітати усіх учасників другого туру Ліги Поділля. Щиро радію, що ми можемо спільно проводити такі змагання і в черговий раз підтверджувати, що спорт був, є і буде однією з найбільш конкурентоспроможних галузей в Україні. Наш прапор підіймається на міжнародних змаганнях тільки завдяки тому, що українська нація надзвичайно сильна, потужна і духовно багата.

Приємно, що волейбол, як наймасовіший вид спорту в області, зібрав гравців та прихильників сьогодні в Іллінцях і об'єднує всіх нас, адже лише в єдності наша сила. Неспроста Іллінці було визначено місцем проведення таких змагань, тому що Іллінецька громада є однією із кращих громад області, тут дбають про матеріальну базу спортивних установ, підтримують розвиток спорту, примножують гарні традиції. Щиро дякую міському голові Володимиру Ящуку та усім причетним за організацію та прийом обласного чемпіонату з волейболу».

Привітав учасників змагань гостей та вболівальників Іллінецький міський голова Володимир Ящук:

«Дорогі учасники змагань, іллінчани, гості нашого міста. Сьогодні нам випала велика честь приймати в себе Чемпіонат Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля», - сказав Володимир Ящук. – Наша громада – спортивний край, з гарними спортивними традиціями та досягненнями, завжди підтримувала розвиток спорту, наших спортсменів, тренерів, аби наша молодь займалася спортом в гідних умовах. Переконані, що спортивна нація – здорова нація. Дякуємо нашим Збройним Силам України, нашим воїнам-захисникам, що маємо можливість організовувати подібні спортивні турніри та брати у них участь. Я бажаю усім добра, натхнення, оптимізму. Нехай переможе найсильніша команда! Слава Україні!».

Президент Волейбольної ліги Поділля Олександр Суворов, подякував Іллінецькій громаді, господарям змагань, за гостинність та організацію турніру. Відзначив належний рівень гри ВК «Іллінці». Побажав, щоб усі команди показали високий клас волейболу, оскільки сьогодні серед вболівальників є чимало юних волейболістів, майбутнє нашої країни та нашого спорту. 

Привітав спортсменів та гостей, що завітали в Іллінці, депутат обласної ради Василь Пиндус, побажав перемоги найдостойнішій команді, а усім присутнім мирного неба та міцного здоров’я.

За багаторічну активну діяльність, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Іллінецької міської територіальної громади було вручено грошові винагороди легенді спорту Іллінеччини, 94-ри річному чемпіону світу зі штовхання ядра та диска у віковій категорії 90+ Генріху Зверєву, ветерану спорту, призеру багатьох всеукраїнських турнірів серед ветеранів з легкої атлетики Анатолію Арсеньєву, викладачу фізичної культури Іллінецького аграрного фахового коледжу, тренеру волейбольної команди коледжу та волейбольної команди "Іллінці" Володимиру Щербі.

Змагання проходили у двох спортивних залах - Іллінецького аграрного фахового коледжу та Дитячо-юнацької спортивної школи. Усі команди продемонстрували гарну гру, волю до перемоги та спортивний гарт. Перемогу у другому турі Ліги Поділля здобули ВК «Браїлів», ВК «Крижопіль», ВК «МХП - 2», ВК «Стрижавка». За результатами матчів було відзначено кращих гравців змагань. На жаль іллінчани у непростому поєдинку поступились команді з Крижополя.

Наступний тур Ліги Поділля відбудеться 14 січня у м.Вінниці, то ж зичимо нашим спортсменам успіху та переможних поєдинків.

 Дякуємо усім, хто долучився до організації другого туру Чемпіонату Вінницькоі області з волейболу, особлива подяка керівникам сільськогосподарських підприємств громади, котрі надали підтримку в його проведенні.

Найбільша вдячність нашим воїнам, які мужньо та героїчно боронять Україну від російського агресора, тримають мирне небо над нашими головами. Хай Господь береже кожного з них.

63a0364ab98c9.jpg 63a0364fbfc1d.jpg 63a0365b6b866.jpg 63a0365fb554d.jpg 63a0366449978.jpg 63a0366862676.jpg 63a0366cb111e.jpg 63a0367593cba.jpg 63a03694b6c34.jpg