Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

23.12.2022 15:31

Затверджено бюджет Іллінецької міської громади на 2023 рік

default-for-import.jpg

Сьогодні, 22 грудня, відбулось останнє у цьому році пленарне засідання 31  сесії  Іллінецької міської ради 8  скликання, участь в якому взяв 21 депутат міської ради. На сесійне засідання також було запрошено депутатів Вінницької районної ради, старост, начальників управлінь, відділів міської ради, керівників комунальних підприємств і закладів міської ради.

На початку сесійного засідання усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять іллінчан, які віддали своє життя, захищаючи суверенітет і  соборність України.

Перейшовши до порядку денного, депутати заслухали звіт про виконання Програми  соціально-економічного  розвитку Іллінецької  міської територіальної громади за 2022 рік та затвердили внесення змін і доповнень до Програми соціально – економічного розвитку Іллінецької міської територіальної громади на 2022-2024 роки — одного з основних документів, що визначає цілі та пріоритети розвитку громади. Інформував з даного питання начальник відділу стратегічного планування та інвестиційного розвитку управління економічного розвитку та інвестицій міської ради Віктор Олійник.

Ключовим питанням сесії стало ухвалення рішення про бюджет громади на 2023 рік, який представила начальник фінансового управління Тетяна Івашківська. Тетяна Миколаївна розповіла, що загальний обсяг бюджету громади  складає 224,6 млн грн. Бюджет збалансований по доходах і видатках. Разом з тим, вона зауважила, що високі ризики, пов’язані з військовим станом, ускладнюють процес прогнозування і знижують точність планування, тому потрібно буде вносити до бюджету відповідні корективи. Незважаючи на складний час, 5,9 млн грн передбачено на  бюджет розвитку громади. Резервний фонд місцевого бюджету складає 300 тис грн.

Наступними  депутати розглянули питання щодо діяльності підприємств і закладів комунальної власності міської ради,  тпро передачу та приймання майна, проголосували за виділення з міського бюджету адресних грошових допомог на загальну суму понад  67 тис грн, з яких 15 тис грн  на лікування захисникам України, пораненим під час бойових дій. 

Було внесено зміни до Комплексної програми захисту населення і території Іллінецької міської територіальної громади у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, в тому числі воєнного характеру на 2022-2024 роки та Комплексної правоохоронної програми Іллінецької міської територіальної громади на 2021-2023 роки, затверджено план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Іллінецької міської ради на 2023 рік. Ухвалено  рішення про організацію харчування дітей у закладах дошкільної освіти та здобувачів освіти у закладах загальної середньої освіти  Іллінецької міської ради у 2023 році.

15 питань, що були розглянуті на сесії, стосувалися земельних відносин:  передачі в оренду земельних ділянок громадянам, припинення громадянами права користування земельними ділянками, надання згоди на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою й інші. З усіх них депутатами прийнято позитивні рішення. Загалом усі присутні на сесії депутати підтримали всі проекти рішень. Адже вони були детально опрацьовані  постійними комісіями міської ради.

По завершенню сесійного засідання голова  Іллінецької міської ради Володимир Ящук привітав усіх присутніх з прийдешніми святами Новим Роком та Різдвом Христовим та подякував депутатам за спільну продуктивну роботу:

«Це був важкий рік. Однак він ще більше згуртував і об’єднав усіх нас. Я дякую депутатам Іллінецької міської ради за підтримку, розуміння, активну життєву позицію, оперативність та єдність в ухваленні важливих рішень. Продовжуємо працювати. Разом наближаємо нашу Перемогу! Слава захисникам Української держави! Слава Україні!».

63a5c136097b5.jpg 63a5c136a2d1b.jpg 63a5c13d41fc0.jpg 63a5c13deb38a.jpg 63a5c13f2a364.jpg 63a5c13f7a3e4.jpg 63a5c140bafd7.jpg