Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

29.12.2022 15:51

Іллінчанина Олексія Великого посмертно нагороджено орденом "За мужність" III ступеня

63ada998670b1__3.jpg

Відповідно до Указу Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Великого Олексія Івановича посмертно нагороджено орденом "За мужність" III ступеня.

Сьогодні, 29 грудня, перший заступник міського голови Олег Дмитрик та начальник першого відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Гончарук вручили державну нагороду батькові Олексія – Івану Леонідовичу, та його сестрі Марині.

Пам’ять Олексія Великого та усіх земляків, які загинули, захищаючи соборність та суверенітет України, вшанували хвилиною мовчання.

«У час повномасштабної російської агресії Олексій став на захист рідної землі, мужньо боровся та віддав найдорожче - своє життя, за Україну, за нас з вами, за майбутні покоління. Розумію, що жодними словами не можна втішити рідних – це важка втрата для батька, сестри, важка втрата для Іллінеччини. Ви маєте знати, що жителі громади завжди пам’ятатимуть про подвиг Олексія, про подвиг усіх наших воїнів. Адже саме завдяки таким хлопцям, їх жертовності, героїзму наша держава протистоїть російським окупантам у цій важкій боротьбі, саме завдяки їм нас ніхто і ніколи не зможе завоювати чи перемогти. Вічна пам’ять і слава Захиснику України Олексію Великому», - звернувся до рідних Олег Дмитрик.

Висловив співчуття рідним захисника та подякував за його мужність, героїзм, відданість, гідне служіння Батьківщині Роман Гончарук:

«Ніхто не може замінити вам сина, брата. Та Олексій загинув з честю. Він гідно виконав свій військовий обов’язок, обов’язок громадянина України. Він загинув, щоб над Іллінеччиною було мирне небо, щоб діти могли навчатися, дорослі працювати, щоб Українська держава залишалась вільною та незалежною».

Волонтер Спілки учасників АТО та ветеранів інших бойових дій Оксана Попик подякувала Івану Леонідовичу та Марині Іванівні за підтримку Збройних сил України. Втративши найріднішу людину, вони постійно допомагають нашим воїнам, роблять все для того, щоб наблизити Перемогу.

Загинув Олексій Великий 6 травня 2022 року, стримуючи наступ російських військ в районі населеного пункту Лиман на Донеччині. Олексію було 28 років.

63ada98c3f8b1.jpg 63ada98c4e915.jpg 63ada98d0a53c.jpg 63ada98d72dfa.jpg 63ada98dd6430.jpg 63ada98e4a0cb.jpg