Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

02.01.2023 15:08

Відбулася перша у цьому році щотижнева оперативна нарада

63b3c7b9c6139__1.jpg

Перший робочий тиждень у цьому році розпочався щотижневою оперативною нарадою за участі заступників міського голови, секретаря міської ради, керуючої справами виконавчого комітету, начальників управлінь та відділів міської ради, старост старостинських округів, керівників комунальних підприємств та установ, головних лікарів закладів охорони здоров’я. Провів нараду перший заступник міського голови Олег Дмитрик.

На нараді було обговорено актуальні питання, які стосуються охорони здоров’я, соціального захисту, земельних відносин, економіки, освіти та інших сфер.

З інформацією про підсумки роботи КНП «Іллінецька міська лікарня» міської ради у 2022 році та щодо основних завдань на цей рік виступив головний лікар Микола Масленчук. Він поінформував, що в минулому році міською лікарнею підписано договір з Національною службою здоров’я України на 13 пакетів надання медичних послуг. Усі вони були профінансовані й бюджетний рік лікарня завершено без боргів, в повному обсязі виплачено заробітну плату медичним працівникам. Микола Максимович розповів про медичне обладнання, яке було придбано за кошти НСЗУ, благодійників, місцевого бюджету, що дасть можливість покращити якість надання медичних послуг населенню та підписати ще 2 пакети з НСЗУ, зокрема на проведення клоноскопії та гістерескопії.

Головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради Олександр Бабушок поінформував про ситуацію із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, грип та ГРВІ серед жителів Іллінецької міської територіальної громади. Він зауважив, що спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості хворих на COVID-19. За минулий тиждень, було відібрано 6 ПЛР зразків та 37 швидкісних тестів, лабораторно підтверджено лише 1 новий випадок захворювання на COVID-19. Разом з тим збільшилась кількість хворих на грип та ГРВІ, за грудень захворіло 267 осіб, а з 01.09.2022 по 31.12.2022 зареєстровано 1492 випадки захворювання. 13 осіб із пневмонією були госпіталізовані, інші хворі лікувались амбулаторно. Олександр Миколайович наголосив, що основним методом профілактики грипу, як і COVID-19 залишається вакцинація. Закликав не займатись самолікуванням, а за перших проявів хвороби звертатись до сімейного лікаря.

"Розпочинаємо новий рік у непростих умовах, в Україні триває війна. Війна, що перекреслила багато наших планів, задумів, надій, - звернувся до учасників наради перший заступник міського голови Олег Дмитрик. - То ж основне завдання на сьогодні, забезпечувати надійний тил, підтримувати наших воїнів, допомагати людям, що змушені були покинути свої домівки через війну. Працювати кожний на своєму робочому місці задля збереження стабільності та економічного розвитку громади, спільно наближати Перемогу. Разом ми сила, що здатна відстояти Україну".

63b3c7abd3471.jpg 63b3c7ac50355.jpg 63b3c7ac93ca2.jpg 63b3c7ad1aace.jpg 63b3c7ad835fe.jpg 63b3c7adb64d8.jpg