Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

09.01.2023 17:04

Про реформу поштового зв’язку та роботу пересувних поштових відділень в населених пунктах Іллінецької міської територіальної громади говрили на оперативній нараді у міського голови

63bc2de7ab54d__IMG_2101.JPG

Про реформу поштового зв’язку та роботу пересувних поштових відділень в населених пунктах Іллінецької міської територіальної громади розповіла начальник точки базування Іллінці Вінницької дирекції АТ «Укрпошти» Ганна Стасишина сьогодні, 9 січня, на щотижневій оперативній нараді за участі заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету, начальників управлінь та відділів міської ради, старост старостинських округів, керівників комунальних підприємств та установ, головними лікарями закладів охорони здоров’я, яку провів міський голова Володимир Ящук.

«З 2018 року одним з головних проектів АТ «Укрпошта» стало реформування мережі відділень поштового звʼязку у сільській місцевості, у так звані пересувні відділення поштового зв’язку, - відзначила Ганна Стасишина. – Основна мета таких нововведень – це трансформація, оптимізація, автоматизація відділень задля зростання їхньої ефективності та максимального задоволення потреб сільських мешканців».

За словами Ганни Стасишиної, пересувне відділення поштового зв’язку – це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у села з населенням до 1200 жителів. Такі відділення надаватимуть повний спектр поштових послуг, як і стаціонарні відділення, а саме доставка та видача пенсій і соціальних допомог, видача грошових переказів, оплата комунальних платежів, продаж товарів першої необхідності, доставка посилок та періодики.

До екіпажу кожного пересувного відділення входить водій, начальник відділення та листоноша, а час перебування автомобіля у населеному пункті залежить від його протяжності та кількості послуг, які необхідно надати.

Начальник точки базування Іллінці Вінницької дирекції АТ «Укрпошти» Ганна Стасишина, повідомила старостам старостинських округів тимчасові графіки роботи пересувних відділень поштового звʼязку у населених пунктах громади. Також вона висловила надію на співпрацю зі старостами, оскільки вони добре знають людей у селі та можуть налагодити надійну комунікацію з ними.

Міський голова Володимир Ящук звернувся до старост з проханням максимально допомогти з організацією місця комфортного розташування пересувного відділення, налагодженні контактів з жителями населених пунктів та мобільними бригадами.

«Надіюся, що такі нововедення покращать рівень обслуговування жителів населених пунктів нашої громади. Ми, в свою чергу, зробимо все для того, щоб налагодити роботу мобільних поштових відділень по всій території громади, оскільки зацікавлені у тому, щоб сільське населення ніяким чином не відчуло на собі незручностей від відсутності стаціонарних поштових відділень і могли отримувати всі послуги у комфортних умовах», - наголосив Володимир Ящук.

63bc2dd9e58c3.jpg 63bc2dda27f8c.jpg 63bc2ddad709d.jpg