Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

09.01.2023 17:24

Про участь Іллінецької міської територіальної громади у проєкті «Digital Вiнниччина: цифровi рiшення для розвитку громад»

63bd21400b669__1.jpg

З інформацією про участь Іллінецької міської територіальної громади у проєкті «Digital Вiнниччина: цифровi рiшення для розвитку громад» та реалізацію заходів у сфері цифрової трансформації виступив сьогодні на щотижневій оперативній нараді начальник відділу стратегічного планування та інвестиційного розвитку управління економічного розвитку та інвестицій Іллінецької міської ради Віктор Олійник.

Так Віктор Іванович розповів, що наша громада є однією з десяти, які пройшли конкурсний відбір для участі у проєкті «Digital Вiнниччина: цифровi рiшення для розвитку громад». Ці громади було обрано з урахуванням певних критеріїв: мотивація до участі у проєкті та декларування щодо виконання усіх етапів співпраці, обґрунтування потреби у розробці та реалізації місцевої програми інформатизації, спроможність до реалiзацiї партисипацiйного підходу та наявність відповідального персоналу органу місцевого самоврядування, оцінка актуального рівня використання цифрових інструментів у громаді.

То ж у рамках реалізації проєкту кожна із обраних пілотних громад отримає експертну підтримку за наступними напрямами:

☑️ Підвищення рівня компетентності представників органів місцевого самоврядування та громадськості у сфері цифрової трансформації через інформаційні та освітні заходи.

☑️ Експертний супровід розробки місцевих програм інформатизації за партисипаційним підходом, який передбачає залучення різних категорій мешканців до прийняття рішень шляхом діяльності робочих груп та використання інших методів.

Процес розробки програм включатиме етап діагностики стану та потреб цифрової трансформації громади з опитуванням думки мешканців та етап розробки документів.

Наразі першим заходом для громад-переможців став стартовий тренінг, що відбувся 27 грудня 2022 року, в якому взяли участь представники від нашої громади.

☝️ Проєкт реалізується ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» спільно з Вінницькою обласною державною адміністрацією в межах програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)», що фінансується Швейцарією та виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

Віктор Олійник акцентував увагу начальників управлінь та відділів міської ради, старост на необхідності оперативного та змістовного заповнення опитувальника, надісланого ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» , для проведення детального аналізу стану цифровізації нашої громади.

«Якщо раніше цифрова трансформація громади, тобто налагодження внутрішніх процесів у міській раді та зовнішній комунікації влади з мешканцями була новацією, то тепер це вимога часу, - сказав міський голова Володимир Ящук. – Безумовно участь у такому проєкті як «Digital Вiнниччина: цифровi рiшення для розвитку громад» є надзвичайно важливою для нас. Адже ми отримаємо необхідну допомогу фахівців, що мають досвід роботи у цій сфері, в напрямку впровадження сучасних інформаційних рішень та цифрового розвитку громади, що дасть можливість забезпечити рівний доступ до послуг жителям усіх старостинських округів, покращити їх якість, впроваджувати широке використання інформаційних технологій у різних галузях. Вдячні за підтримку Вінницькій обласній державній адміністрації, ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» та нашим партнерам Програмі EGAP та Фонду Східна Європа".

#Цифровізація_ІллінецькаТГ

#Співдія_партнерство_ІллінецькаТГ

63bd213420cf9.jpg 63bd2134bbdde.jpg