Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

30.01.2023 16:30

В Іллінецькій громаді з"явиться Рада сільськогосподарських виробників

63d7dc6b834c1__328271387_1337105913795167_6013278985197620048_n.jpg

Сьогодні, 30 січня, відбулася щотижнева оперативна нарада за участі заступників міського голови, секретаря міської ради, керуючої справами виконавчого комітету, начальників управлінь та відділів міської ради, старост старостинських округів, керівників комунальних підприємств та установ, головними лікарями закладів охорони здоров’я, керівниками сільськогосподарських підприємств громади, представник Держпродспоживслужби, яку провів міський голова Володимир Ящук.

Також участь у нараді взяв голова Обласного агрообʼєднання «Вінницька рада сільгоспвиробників» Василь Гелета.

На нараді обговорювалося питання створення Ради сільськогосподарських виробників Іллінецької міської територіальної громади.

«Агропромисловий комплекс - одна з провідних галузей економіки. Це основа життєдіяльності держави, основа розвитку нашої громади. У цей важкий для України час у вас – працівників сільського господарства, свій фронт, своя боротьба. Ви забезпечуєте надійний тил нашим воїнам, вирощуєте найцінніше – хліб, дбаєте про продовольчу безпеку нашої держави та розвиток економіки, допомагаєте Збройним Силам України, саможертовно й натхненно допомагаєте виборювати нашу спільну Перемогу», - сказав міський голова Володимир Ящук.

Володимир Ящук наголосив, що у такий непростий час лише обʼєднавшись можна вирішувати складні питання та працювати на благо нашої країни.

Під час наради було запропоновано, а керівники сільськогосподарських підприємств громади підтримали пропозицію, обрати головою Ради сільськогосподарських виробників Іллінецької громади депутата Вінницької обласної Ради, директора Іллінецького аграрного фахового коледжу Василя Пиндуса, а секретарем Ради – заступника начальника управління економічного розвитку та інвестицій міської ради Віктора Ярославського.

Василь Пиндус подякував колегам за довіру та наголосив, що кожен з присутніх знає, як важко сьогодні працювати аграріям, адже військові дії в Україні призвели до зміни звичної логістики та ринків збуту.

«Головне завдання на сьогодні – як зберегти господарство під час війни. Переконаний, що спільними зусилля, ми зможемо гідно справитися з усіма викликами», - підсумував Василь Васильович.

Голова Обласного агрообʼєднання «Вінницька рада сільгоспвиробників» Василь Гелета подякував присутнім за підтримку створення Ради сільськогосподарських виробників в Іллінецькій міській територіальній громаді та наголосив, що головна функція такої Ради - захист інтересів сільськогосподарських виробників та покращення комунікації з владою.

Василь Іванович також підкреслив, що у перші дні війни саме аграрії були першими хто запропонував свою допомогу та допомагав Збройним Силам України, а Іллінецькі аграрії у цей процес включилися найактивніше.

63d7dc5da4a9a.jpg 63d7dc5e47837.jpg 63d7dc5ee2357.jpg 63d7dc5f66a7f.jpg 63d7dc5f9ded4.jpg