Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

17.02.2023 19:12

«Я дуже люблю Україну! Готовий за неї віддати життя»: в Іллінецькому міському будинку культури відбулося відкриття виставки творчих робіт Олександра Андрієнка

63efb69d4610b__11.jpg

«Я дуже люблю Україну! Готовий за неї віддати життя», - слова Олександра Андрієнка.

Сьогодні, 17 лютого, відбулося відкриття виставки творчих робіт, присвяченої памʼяті Олександра Миколайовича Андрієнка під назвою «Обірвали життя – обірвалися всі сподівання…».

До міського будинку культури прийшли рідні Олександра, керівництво міста, молодь, жителі міста та люди, які знали Олександра Миколайовича.

Начальник управління культури міської ради Юлія Весна розповіла присутнім про життєвий шлях іллінчанина, воїна та захисника України Олександра Андрієнка.

Олександр Миколайович народився у м. Іллінці, тут навчався, працював, будував своє життя, виховував донечок. Мав активну життєву позицію, брав участь у суспільному та культурному житті громади.

З 2015 року брав участь в АТО. Був нагороджений відзнаками «За жертовність і любов до України», «Учасник бойових дій», «Учасник АТО» та відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну Олександр не зволікаючи пішов на фронт. Сім місяців мужньо та самовіддано боронив рідну землю від ворога, виборював Перемогу. Його життя обірвалося 8 жовтня 2022 року у населеному пункті Степова Долина, що на Миколаївщині.

«Талановитий і незалежний, щирий і сором’язливий, працьовитий і самокритичний, а ще добрий та веселий - ось таким нам запам’ятався Олександр Андрієнко. І таким він є у своїх роботах», - наголосила Юлія Весна.

На виставці представлені 40 робіт майстра. Серед них витончені вишивки, картини, вишиванки, різьба по дереву. Частину виробів зберігає родина, частину – друзі. Також на виставці представлені дві фотокопії робіт, які наразі знаходяться на окупованих територіях.

«Ми були знайомі з Олександром, він працював у міській раді. Він був відвертим, добрим, працелюбним чоловіком, вірним сином України. Це надзвичайно талановита та різностороння людина, про що свідчить його захоплення – вишивка та різьблення по дереву. Також Олександр був мужнім воїном, захисником рідної землі. Саша – Герой! І таким він назавжди залишиться у нашій памʼяті, у наших серцях», - сказав міський голова Володимир Ящук.

Своїми спогадами про батька поділилася донька Анастасія. Вона розповіла всім присутнім історію про рушник, який батько вишивав для неї на весілля. Але батько загинув і рушник залишився недошитим…

Її слова не залишили байдужими нікого з присутніх.

«Крім його любові до вишивки, всі говорять про його любов до України. Хочу процитувати вам його слова: «Я дуже люблю Україну! Готовий за неї віддати життя. Віддати життя за вас усіх, за дітей, щоб ви могли спокійно спати. Повірте, таких як я – дуже багато. І ми всі дуже любимо нашу Україну!», - сказала донька.

«Саша дуже добра, позитивна, весела людина. Я знала його, як учасника бойових дій, як людину, як друга. Він був активним учасником Спілки АТО та учасників інших бойових дій, справжнім українцем, патріотом. Він часто показував мені свої роботи. Вони чудові, дійсно варті уваги. Шкода, що вже після того, як Саша загинув, ми організували виставку його робіт. Але дуже важливо, щоб ми всі знали, які люди боронять нас, стоять за наше мирне майбутнє, віддають за нього своє життя. Це люди з відкритою душею та щирим серцем. І ми маємо робити все аби памʼять про них жила вічно!», - сказала волонтер Оксана Попик.

Виставка діятиме з 17 лютого по 14 березня 2023 року.

Тож запрошуємо всіх бажаючих завітати на виставку та віддати шану Герою-захиснику України Олександру Андрієнку.

63efb64b3890c.jpg 63efb64b8ce26.jpg 63efb64c5c293.jpg 63efb64c6631a.jpg 63efb64ce775b.jpg 63efb64ce95ea.jpg 63efb64d76090.jpg 63efb64dae93c.jpg 63efb64e3703c.jpg 63efb64ed7185.jpg