Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

20.02.2023 15:53

Іллінеччина вшанувала пам"ять Героїв Небесної Сотні

63f389f9c619b__4.jpg

20 лютого українці вшановують памʼять Героїв Небесної Сотні – українців, які відкрили нову сторінку в історії України та заявили про готовність боронити державну незалежність і демократичні свободи. Навіть ціною власного життя!

Ця дата не є випадковою, адже саме цього дня у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів Революції Гідності.  

Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, а після 20 лютого ще понад 20 протестувальників померло від поранень.

Вклонитись подвигу Героїв біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні прийшли депутат обласної ради, керівництво міста, військові, працівники міської ради, волонтери ГО «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій», студенти та викладачі Іллінецького аграрного фахового коледжу, громадськість.

Розпочався захід спільною молитвою за Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників, яку провів настоятель церкви Святого Миколая, Благочинний Іллінецького благочиння отець Ярослав.

Присутні хвилиною мовчання вшанували памʼять усіх Героїв, які загинули під час Революції Гідності за європейське майбутнє України, її свободу, незалежність і територіальну цілісність.

Студенти розвішали на деревах біля пам’ятного знаку паперові янголи, як символ розстріляних мирних протестувальників під час Революції Гідності.

Квіти памʼяті та шани також поклали до памʼятника іллінчанам, які віддали своє життя за єдину незалежну Україну.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні має бути живою, сприяти консолідації суспільства та формувати усвідомлення відповідальності кожного за майбутнє України. Віримо, що переможний дух Свободи, який загартувався на Майдані, приведе Україну до Перемоги.

Вічна пам'ять Небесній сотні!

Вічна пам'ять усім, хто віддав життя за вільну Україну!

63f389ed30224.jpg 63f389edd8af0.jpg 63f389f41b8be.jpg 63f389f5e956b.jpg