Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

23.02.2023 16:53

Відбулася нарада керівників закладів освіти нашої громади

63f77e8044f52__1.jpg

Сьогодні, 23 лютого, відбулася нарада керівників закладів освіти нашої громади за участі заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили Трохимець, начальника управління освіти міської ради Світлани Крот, працівників управління освіти міської, фахівців КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» міської ради, а також заступника начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ольги Семенової.

Основна увага була зосереджена на організації здорового харчування.

Рік тому в громаді розпочалося харчування за оновленим меню у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Присутніх проінформували про підсумки моніторингу щодо дотримання затвердженого чотиритижневого сезонного меню, про те, з якими проблемами зіткнулися навчальні заклади під час його реалізації та як їх подолати, які побажання учасників освітнього процесу варто врахувати при складанні меню у майбутньому.

Ґрунтовні відповіді на всі запитання про організацію харчування в закладах освіти дала Ольга Семенова. Особливу увагу керівників вона звернула на дотримання санітарних умов у харчоблоках, на веденні шкільної документації й дотриманні режиму харчування у дошкільних навчальних закладах, ще раз нагадала, якими нормативними документами повинні керуватися під час планування харчування у ліцеях та садочках.

Людмила Трохимець звернула увагу присутніх на харчуванні дітей пільгових категорій та врахуванні рекомендацій щодо організації харчування шкіл відповідно до їх технічного оснащення харчоблоків.

Світлана Крот рекомендувала директорам закладів освіти посилити щоденний контроль за організацією харчування в закладі, провести внутрішню ревізію харчоблоку та забезпечити контроль за веденням ділової документації з харчування.

Також на нараді були розглянуті питання проходження педагогічними працівниками курсів підвищення кваліфікації, замовлення підручників для учнів 1 класу в закладах загальної середньої освіти.

63f77e7659bd7.jpg 63f77e765c028.jpg 63f77e76959c8.jpg 63f77e76b0540.jpg 63f77e7726292.jpg