Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

27.03.2023 16:35

Щотижнева оперативна нарада у міського голови

64243e89cb529__IMG_5647.jpg

Сьогодні, 27 березня, відбулася щотижнева оперативна нарада за участі заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету, начальників управлінь та відділів міської ради, старост старостинських округів, керівників комунальних підприємств та установ, головних лікарів закладів охорони здоров’я, яку провів міський голова Володимир Ящук.

Володимир Миколайович розповів про Форум цифрових громад у м.Львові, участь у якому разом з першим заступником Олегом Дмитриком взяли 20-21 березня 2023 року. Форум відбувся в межах швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Тут презентували успішні кейси цифровізації регіонів, а також обговорили майбутні плани диджиталізації громад. Як зауважив міський голова, цифровізація – це не лише наявність певної техніки, а, насамперед, доступ і можливості для швидкого та якісного надання послуг населенню, забезпечення широкого використання інформаційних технологій у різних сферах. Використання цифрових інструментів сприяє якісній взаємодії органів влади та громадян, підвищує прозорість процесів управління. То ж важливо підвищувати рівень цифрової грамотності населення, незалежно від того, місто це чи село. І робота в громаді щодо диджиталізації буде продовжуватись, адже це майбутнє.

Перший заступник міського голови Олег Дмитрик наголосив, що кожен працівник міської ради має переглянути освітні серіали, пройти тестування на платформі «Дія. Цифрова освіта», про що отримати відповідний сертифікат, який показуватиме рівень знань і над чим ще потрібно попрацювати.

З інформацією про результати проведених заходів щодо регулювання чисельності хижих звірів та птахів на території мисливських угідь Іллінецької міської територіальної громади, виступив голова Іллінецької районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Микола Харицький.

Як зауважив Микола Іванович наприкінці минулого та в першому кварталі цього року в громаді було зареєстровано декілька випадків захворювання свійських тварин на сказ. Від їх укусів постраждали люди. Переважно розповсюдником цієї хвороби є червона лисиця, популяція якої збільшилась останнім часом. Саме тому міською радою спільно з місцевою організацією УТМР було прийнято рішення вжити відповідних заходів.

На виконання плану організаційно-господарських заходів з ліквідації сказу на території Іллінецької міської територіальної громади та рішення надзвичайної протиепізоотичної комісії Вінницької обласної військової адміністрації №94 від 15 грудня 2022 року згідно дозволу №1 виданого Центрально-Західним Міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства, бригадою мисливців у період з 24 січня по 27 лютого 2023 року було зменшено популяцію чисельності хижих звірів та птахів, зокрема на 57 лисиць та 12 сірих ворон.

Міський голова подякував Миколі Івановичу та усім мисливцям, які долучились до цієї важливої справи, зауваживши, що це дасть можливість покращити епізоотичну ситуацію в громаді та зберегти здоров'я людей.

Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

All reactions:

3636

64243ddb5965c.jpg 64243de39b10c.jpg 64243e14960a1.jpg