Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

17.04.2023 16:20

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Володжимира Ящука

643d4df5d31ba__1.jpg

Сьогодні, 17 квітня, відбулася щотижнева оперативна нарада за участі заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету, начальників управлінь та відділів міської ради, старост старостинських округів, керівників організацій, установ, директорів комунальних підприємств та установ, головних лікарів медичних закладів громади, яку провів міський голова Володимир Ящук.

Володимир Миколайович акцентував увагу старост тай всіх присутніх, що наближаються поминальні дні, коли жителі та гості міста традиційно підуть провідати могили своїх рідних та близьких, а тому важливим аспектом весняного прибирання є впорядкування кладовищ та прилеглої території.

З інформацією «Про роботу Іллінецької дитячої музичної школи Іллінецької міської ради, досягнення вихованців закладу» на нараді виступила директор музичної школи Віта Гребенюк.

Віта Юріївна розповіла, що Іллінецька дитяча музична школа сьогодні не дивлячись на теперішні події перейшла на нові освітні програми навчання для мистецьких шкіл згідно з рекомендаціями Міністерства освіти та науки України та продовжує працювати.

В умовах воєнного стану освітній процес здійснюється в змішаній формі: очно та онлайн. Також школа має укриття.

Вихованці музичної школи мають можливість навчатися у класах фортепіано, струнних та народних інструментів, гітари, духових інструментів, теоретичних дисциплін, хореографії, сольного співу.

Наразі у дитячій музичній школі 180 учнів. Сюди входять учні пільгових категорій та переселенці, тимчасово окупованих територій.

За словами Віти Юріївни, навчально-виховну роботу у музичній школі здійснює 14 фахівців своєї справи. Також на початку 2022-2023 навчального року відкрито новий клас по інструменту саксафон та сопілка. Проведено атестацію педпрацівників шкои та підтвердтверджено звання зразковго танцювального колективу «Ілляночка».

Постійними учасниками та окрасою шкільних концертів та міських заходів є учнівські колективи, а саме ансамбль скрипалів «Камертон», ансамбль гітарістів, хор дитячої музичної школи, інструментальний та вокальний ансамблі, зразковий танцювальний колектив «Ілляночка».

Викладачі та учні музичної школи організовували та брали участь у благодійна музична акція на підтримку Збройних Сил України «Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм», у благодійній ярмарці «Долоньками закриємо небо України».

Напередодні Великодня учні та педагоги взяли участь у майстер-класі з виготовлення писанки.

Віта Гребенюк розповіла, що з початку 2022-2023 навчального року викладачами та вихованцями школи було проведено 8 відкритих тематичних уроків, зачитано 9 методичних доповідей, 4 семінарські заняття з вивчення педагогічного репертуару, 3 виховних години за різною тематикою. Також викладачі та вихованці музичної школи взяли участь у 4 педагогічних обласних майстеркласах та конференціях, а саме у майстер-класі методиста-викладача струнного відділу Вінницького фахового коледжу культури ім. М. Леонтовича Ліни Морохової, майстер-клас викладача вокального відділу Вінницького фахового коледжу культури ім. М. Леонтовича Олександра Леонтьєва.

Директор дитячої музичної школи сказала, що у 2021-2022 роках було придбано новий електричний котел, сучасні меблі та шкільне приладдя.

Міський голова подякував педагогам Іллінецької дитячої музичної школи за їхню працю, за любов до дітей, за те що виховують у своїх учнів не тільки любов до мистецтва, а й до рідної землі, а також активно підтримують та допомагають нашим захисникам, які сьогодні мужньо та самовіддано виборюють мирне майбутнє для українських дітей.

643d4dec5fe2f.jpg 643d4dec72dbc.jpg 643d4dece2760.jpg 643d4ded49008.jpg 643d4dee2a450.jpg