Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

27.04.2023 09:16

Іллінеччина вшанувала пам"ять усіх, чиє життя забрала Чорнобильська катастрофа

644b56db0e8d9__3.jpg

26 квітня - скорботний день для України. 37 років тому сталася найбільша в історії ядерної енергетики катастрофа. Вибух четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС призвів до значного екологічного забруднення, численних жертв та інших важких наслідків, котрі дають про себе знати й досі. Однак масштаби катастрофи могли б бути набагато більші, якби не неймовірна мужність і героїзм сотень наших співвітчизників, котрі ціною власного здоров’я та життя зупинили страшне техногенне лихо, врятували Україну та світ від цієї біди. Участь у ліквідації цієї жахливої аварії брали й жителі нашої громади. Багато кого з героїв-рятівників вже немає серед живих.

Вклонитись їх пам’яті та пам’яті усіх, чиє життя забрала Чорнобильська катастрофа, на Меморіал Слави до Пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС та жертвам цієї радіаційної катастрофи прийшли керівники Іллінецької міської територіальної громади, активісти громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна», безпосередні учасники тих подій, ліквідатори аварії на ЧАЕС, постраждалі від Чорнобильської катастрофи, родичі померлих чорнобильців, представники організацій, установ міста. Поклали квіти, схилили голови у скорботній хвилині мовчання.

Міський голова Володимир Миколайович від усіх жителів громади подякував учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за мужність, героїзм, виконання надважливого завдання, побажав їм міцного здоров’я, довгих років життя, мирного неба.

1.jpg 10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg