Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

01.05.2023 16:33

Відбулася нарада зі старостами та діловодами старостинських округів Іллінецької міської територіальної громади

644fc6a1ea6ba__1.jpg

В умовах військового стану, надання якісних адміністративних послуг залишається одним з пріоритетів в роботі Іллінецької міської ради. З метою опрацювання практичних аспектів в роботі з документами, які вносяться до Спадкового реєстру 1 травня відбулася нарада зі старостами та діловодами старостинських округів Іллінецької міської територіальної громади.

Так, у зв’язку зі змінами, внесеними Наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2022 № 578/5 «Про затвердження змін до Положення про Спадковий реєстр» внесено зміни до Положення, якими передбачено внесення до Спадкового реєстру відомостей про посвідчення заповітів шляхом подання Державному підприємству «Національні інформаційні системи» заяв в електронній формі з використанням системи електронної взаємодії органів виконавчої влади. У разі подання заяви в електронній формі, на неї накладається кваліфікований електронний підпис заявника (посадової особи органу місцевого самоврядування).

Начальник загального відділу міської ради Олександра Пилипенко детально ознайомила присутніх з процесом створення заяви з електронним цифровим підписом.

Олександра Євгеніївна наголосила на необхідності використання належних форм заяв, що подаються до реєстру, а також розповіла про роботу в системі електронної взаємодії органів виконавчої влади.

2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg