Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

08.05.2023 16:56

Заступник міського голови Людмила Трохимець відвідала ветерана Другої світової війни Олексія Лисенка

645b94fe93923__IMG_7784.JPG

Заступники міського голови Людмила Трохимець відвідала сьогодні ветерана Другої світової війни Олексія Прокоповича Лисенка. Передала слова щирої шани й подяки від Іллінецького міського голови Володимира Ящука, привітала з Днем пам’яті та примирення, побажала довгих років життя у доброму здоров’ї, турботи близьких, мирного неба, вручила квіти та пам’ятний подарунок.

«Для всіх нас у такий важкий для України час особливого значення набувають слова - мир та перемога. Ці слова дуже важливі й для вас, воїнів, які 78 років тому здобули перемогу над нацизмом для майбутніх поколінь. Ваша героїчна боротьба з ворогом, самовідданість, патріотизм є взірцем для нинішніх захисників нашої держави. Кожним своїм кроком Ви наближали мир і ми, від усієї громади, вклоняємося Вам та дякуємо за це», - звернулися до Олексія Прокоповича Людмила Трохимець.

Попри вік, хвороби, пережиті важкі випробування у роки військової юності та післявоєнної відбудови, Олексій Прокопович не втратив оптимізму та жаги до життя. Досі тримає невелику пасіку, водить автомобіль, користується сенсорним телефоном, разом з дружиною працюють на городі, невтомно трудяться в міру своїх сил. Він радіє кожній такій зустрічі, вдячний за вітання й увагу. Він згадував далекі фронтові роки, розповідав про свій трудовий шлях після війни, про те, як живе зараз. Олексій Прокопович непохитно вірить у перемогу України, міць наших збройних сил, бо як і майже 80 років тому, ми захищаємо свою землю та європейські цінності, як і в роки Другої світової війни у боротьбі проти безчесної жорстокої агресії та імперських амбіцій об’єдналися усі цивілізовані країни світу.