Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

15.05.2023 13:40

Важлива інформація про імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу

64620c2160e43__приманки.jpg

Вінницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує, що на виконання протоколу Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 10.03.20213 №1 та Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин у Вінницькій області на 2023 рік, в третій декаді травня 2023 року на території Іллінецької міської територіальної громади планується  проведення весняної кампанії з пероральної імунізації проти сказу диких м’ясоїдних тварин з урахуванням Закону України від 24.02.2022 №2102-ІХ Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Кампанія буде проводитись спеціалістами державної служби ветеринарної медицини шляхом розповсюдження принад з вакциною наземним способом на території громади.

Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари). Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

Приманка безпечна для людей і тварин має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

При виявленні приманок — забороняється брати їх руками, не переносити та не пошкоджувати їх цілісність, застерегти дітей про недопустимість брати до рук, розламувати, пробувати на смак.