Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

16.05.2023 15:47

В Центрі активності громадян Іллінецької міської територіальної громади відбулася робоча зустріч з фахівцями ВОПО «Джерело надії»

6463894be25e6__1.jpg

16 травня в Центрі активності громадян Іллінецької міської територіальної громади відбулася робоча зустріч членів Координаційної ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Іллінецької міської ради спільно з ВОПО «Джерело надії» у щільній співпраці й за сприяння Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації, підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ), яка впроваджує проєкт «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства у Вінницькій області».

Його метою є посилення комплексного реагування задля захисту найбільш вразливих ВПО та місцевого населення, постраждалого від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства, та осіб, права яких було порушено внаслідок війни, а також покращення доступу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області.

Важливим компонентом проєкту є діяльність, спрямована на покращення доступу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу.

Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим.

Міністерство соціальної політики визначено національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми. Відповідно до своїх повноважень Міністерство здійснює координацію діяльності органів виконавчої влади, проводить інформаційно – просвітницькій акції, забезпечує встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та надання допомоги таким особам.

Та попри все, проблема торгівлі людьми не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації - як зусиль інституцій на державному рівні та міжнародної спільноти, так і зусиль кожного з нас. Та для того щоб протидіяти цьому явищу необхідно чітко розуміти його основні елементи.

Слід зазначити, що Україна докладає багато зусиль у сфері протидії торгівлі людьми, особливо в частині поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

2.jpg 3.jpg 4.jpg