Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

22.05.2023 16:16

На Іллінеччині вшанували пам’ять жертв політичних репресій

646b7953180ca__1.jpg

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилося в історії.

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання та табори.

Однак, після вторгнення рф в Україну ідеологічні спадкоємці тоталітарних режимів у росії знову принесли ці жахіття на українську землю. А весь цивілізований світ об'єднався заради миру та безпеки!

Сьогодні, 22 травня, вшанувати пам'ять жертв сталінських репресій зібралися у селі Жорнище, де встановлено пам'ятний знак жертвам політичних репресій, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Трохимець, староста Жорнищенського старостинського округу Валентина Кравець, вчителі та учні Жорнищенського ліцею.

Валентина Кравець, яка нагадала про події часів «Великого терору» та земляків, які стали жертвами політичних репресій.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв політичних репресій та поклали квіти шани до пам'ятних знаків.

Ніколи не забудемо! Ніколи не пробачимо!

2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg