Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

23.05.2023 16:39

У День Героїв у Жорнищенському ліцеї відбулося відкриття куточку памʼяті загиблим землякам Захисникам України

646da32e1cbb7__1.jpg

23 травня в Україні відзначають День Героїв. День, коли в українському суспільстві вшановують усіх борців за незалежну Україну. Зокрема, тих, хто самовіддано й жертовно боровся за українську державу у XX столітті – воїнів армії Української народної республіки, Української Галицької армії, членів Організації українських націоналістів, воїнів Української повстанської армії... А також усіх героїв, які відстоювали і відстоюють незалежність України на полях битв сучасної російсько-української війни.

Ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, які демонструють наші Захисники у війні з російським агресором, щоб ми мали можливість жити у вільній країні.

Символічно, що сьогодні, 23 травня, у День Героїв у Жорнищенському ліцеї відбулося відкриття куточку памʼяті загиблим землякам Захисникам України.

Руслан Кеба, Олександр Кудін, Олег Вапельник, Федір Стригун – Герої нашого сьогодення, вірні сини своєї Батьківщини, які віддали за неї життя та стали прикладом для майбутніх поколінь.

Про їх життєвий та бойовий шлях розповідали під час заходу, на якому були присутні родини воїнів.

Вшанували пам'ять Захисників України разом з учнями й педагогами ліцею, заступник міського голови Людмила Трохимець, староста Жорнищенського старостинського округу Валентина Кравець, головний спеціаліст управління освіти міської ради Оксана Мазур.

«Ми шануємо, ми памʼятаємо кожного українця, починаючи тими, хто воював у дружинах князя Ярослава і закінчуючи тими, хто сьогодні у важких боях виборює волю і незалежність нашої України. Вшановуємо памʼять кожного, хто став до небесного війська і тепер з небес захищатиме нас», - такими словами розпочала захід директор Жорнищенського ліцею Лариса Притула.

«Вони боролися за незалежність та територіальну цілісність нашої держави, захищали наше право на життя в мирній та вільній Україні. Кожен з них жив своє життя, будував плани на майбутнє, але усіх їх обʼєднала єдина мета – захист рідної землі від російського ворога, за яку вони віддали життя. Наш обовʼязок завжди пам'ятати та вчити молоде покоління шанувати пам'ять про Героїв-земляків. Вічна пам’ять та слава Героям!» - сказала у своєму виступі Людмила Трохимець.

«62 жителі села Жорнище, наших земляки з початку повномасштабного вторгнення ненависного російського ворога в Україну стали на її захист. Їм ми завдячуємо тим, що можемо спокійно жити, працювати, навчатися, мріяти та вірити у Перемогу. На жаль, четверо наших односельчан загинули у боях за Україну, троє з них – наші учні, випускники нашої школи. Сьогодні ми схиляємо голови у журбі перед памʼяттю про наших Героїв. Герої не вмирають! Слава Героям!» - сказала Валентина Кравець.

Учасники заходу схилили голови у скорботній хвилині мовчання за земляками, котрі полягли в бою, боронячи Україну від рашистів, поклали квіти вдячності та шани до їхніх портретів.

По завершенні заходу заступник міського голови Людмила Трохимець поспілкувались з рідними загиблих воїнів.

Памʼятаємо наших полеглих земляків!

Дякуємо тим Героям, які захищають Україну сьогодні!

Слава Україні!

10.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 2.jpg 3.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg