Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

29.05.2023 16:53

З лютого 2022 року до медичних закладів громади за допомогою звернулися 480 внутрішньо переміщених осіб

647991e39e204__2.jpg

В Іллінецькій міській територіальній громаді зареєстровано понад 2 700 внутрішньо переміщених осіб, з яких 69 уклали декларації з сімейними лікарями комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іллінецької міської ради.

Про це сказав Олександр Бабушок, головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради на оперативній нараді.

Олександр Миколайович наголосив, що з лютого 2022 року до медичних закладів громади за допомогою звернулися 480 переселенців. 69 уклали декларації з сімейними лікарями, серед них 11 осіб з цукровим діабетом, 9 осіб з серцево-судинними захворюваннями, 2 особа з захворюванням щитоподібної залози, 1 особа з іншими захворюваннями ендокринної системи.

Усім пацієнтам з хронічними захворюваннями, при потребі, були виписані е-направлення на консультацію до вузьких спеціалістів та е-рецепти на безкоштовне отримання лікарських засобів відповідно до Урядової програми «Доступні ліки», хворі з цукровим діабетом отримували інсулінотерапію.

5 внутрішньор-переміщених осіб звернулися з приводу отримання групи інвалідності, а 7 осіб повторно оглянуто та підтверджено групу інвалідності.

Олександр Бабушок відзначив, що 79 дітей та 29 дорослих вакциновані рутинними щепленнями та 40 осіб вакциновано проти коронавірусної хвороби.

Також головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради наголосив, що в населених пунктах громади працює мобільна гінекологічна бригада обласної лікарні ім. М. І. Пирогова у складі лікаря акушер-гінеколога та терапевта. Лікарі проводять консультативний огляд з УЗ-обстеженням, усі жінки отримують гігієнічні набори.

У квітні 2023 року, за словами Олександра Миколайовича, в населених пунктах громади працювали лікарі компанії Medok у складі кардіолога, акушер-гінеколога, сімейного лікаря, лікаря УЗ-діагностики та психолога, які проводили консультативні прийоми внутрішньо переміщених осіб та жителів громади. Лікарська бригада працювала у селах Бабин, Сорока, Іллінецьке та місті Іллінці, де проконсультували майже 300 пацієнтів.

1.jpg 3.jpg