Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

09.06.2023 16:18

200 тисяч гривень з бюджету громади виділено на допомогу жителям Херсонської області

6488281aaff04__IMG_0143.JPG

Депутати Іллінецької міської ради зібралися на позачергове засідання сесії аби підтримати громади Херсонщини, які постраждали від підтоплень внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС. Участь у сесійному засіданні взяли депутати Вінницької районної ради Наталія Таранюк та Наталія Білозор.

«Ми не можемо залишатись осторонь тієї біди, екологічної катастрофи, яка сталася через підрив рашистами Каховської ГЕС, - звернувся до депутатів міський голова Володимир Ящук . - Дякую за те, що підтримали рішення про виділення коштів. Кошти будуть передані до обласного бюджету. Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, його заступники тримають постійний зв’язок з колегами з Херсонської обласної військової адміністрації та міської військової адміністрації. То ж ці кошти спрямують саме на те, що потрібно на даний час – надувні човни, мотопомпи, необхідне спорядження та ін. Колектив міської ради теж долучився до допомоги, ми придбали й передали портативні газові плити. ТОВ «Люстдорф» допоможе з доставкою питної води. Будемо організовувати допомогу й надалі. Разом – ми сила. Тільки підтримуючи один одного, ми здолаємо ворога».

Також депутати міської ради підтримали пропозицію міського голови про виділення з бюджету громади 1 мільйона гривень на співфінансування робіт з експлуатаційного утримання та поточного ремонту доріг загального користування місцевого значення, що проходять по території Іллінецької міської територіальної громади й балансоутримувачем яких є Державне підприємство «Служба автомобільних доріг у Вінницькій області». Сьогодні більшість цих доріг необхідно ремонтувати. Разом з тим державні кошти спрямовуються першочергово на Збройні Сили України, відновлення тих регіонів, які постраждали від російської окупації, бо в країні триває війна. Непростою є ситуація із наповненням місцевого бюджету. Та це питання потребує нагального вирішення, адже це насамперед безпека дорожнього руху, забезпечення транспортного сполучення та пасажирських перевезень. Наразі дано доручення начальнику житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури-головному архітектору Іллінецької міської ради Юрію Роїку укласти відповідний договір з Державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області».

Загалом на сесії міської ради було розглянуто 7 питань. Пройшло сесійне засідання в конструктивній, робочій атмосфері.

IMG_0070.jpg IMG_0073.jpg IMG_0079.jpg IMG_0084.jpg IMG_0088.jpg IMG_0089.jpg IMG_0118.jpg IMG_0128.jpg IMG_0133.jpg