Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

26.06.2023 16:18

Відбулася щотижнева оперативна нарада у міського голови Володимира Ящука

64999e49ae7c6__7.jpg

Сьогодні, 26 червня, у залі засідань міської ради відбулася щотижнева оперативна нарада за участі заступників міського голови, секретаря міської ради, керуючої справами виконавчого комітету, старост старостинських округів, начальників управлінь та відділів міської ради, керівників комунальних підприємств та установ, головних лікарів закладів охорони здоров’я громади, представників ЗМІ. Провів нараду міський голова Володимир Ящук.

З інформацією про роботу відділу земельних відносин, агропромислового розвитку та екології управління економічного розвитку та інвестицій Іллінецької міської ради у 2022 році виступив начальник відділу Віталій Болебрух.

Віталій Васильович відзначив, що за минулий 2022 рік працівниками відділу, який забезпечує реалізацію державної політики у сфері землекористування та земельних відносин, опрацьовано понад 1600 звернень, які надійшли від суб’єктів земельних відносин. Всі звернення були сформовані у проєкти рішень сесії міської ради та подані на розгляд профільної комісії міської ради з питань сільськогосподарського виробництва, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища.

За минулий рік відділом земельних відносин, агропромислового розвитку та екології міської ради підготовлено та подано на розгляд пленарних засідань Іллінецької міської ради 275 проєктів рішень. Підготовлено та укладено понад 300 договорів оренди землі з фізичними та юридичними особами.

Начальник відділу наголосив що, зі старостами та діловодами старостинських округів проводилися тренінги навчання щодо оформлення земельних ділянок в оренду громадянам для городництва і для сінокосіння та випасання худоби, також було проведено навчання в публічній системі кадастр лайф роз’яснено процедуру звернення громадян відповідно до Земельного кодексу України.

«Хочу подякувати старостам та діловодам старостинських округів за співпрацю, адже вдалося налагодити роботу з оформлення земельних ділянок в оренду для городництва та для сінокосіння випасання худоби. Зокрема по Якубівському старостинському округу було сформовано та передано в оренду для городництва 84 земельних ділянки загальною площею 56 га. Також слід зазначити, що з початку 2023 року вже укладено 164 договори оренди землі», - сказав Віталій Болебрух.

Відділом земельних відносин за звітній період підготовлено 68 відповідей на запити органів державної влади та прокуратури, а також надано понад 300 відповідей на звернення громадян. Спільно з поліцейськими офіцерами громади розглянуто, комісійно з виїздом на місце, понад 30 скарг від громадян та юридичних осіб.

Віталій Васильович зазначив, що задля створення умов для раціонального і економічно-обґрунтованого використання земель населених пунктів, що увійшли до складу Іллінецької міської територіальної громади було встановлено межі населених пунктів та внесено відомості до Державного земельного кадастру в результаті чого отримано витяги з Державного земельного кадастру.

«Відповідно до генерального плану міста Іллінці було розроблено проект землеустрою щодо зміни межі населеного пункту міста в результаті чого до його складу увійшли населені пункти Неменка та Борисівка. На сьогодні площа міста становить 3106 га», - зазначив Віталій Болебрух.

Також минулого року відділом проведено роботу з поновлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок населених пунктів Бабин та Даньківка.

«21 червня 2023 року на 36 сесії Іллінецької міської ради 8 скликання затверджено технічну документацію з нормативно грошової оцінки земельних ділянок у межах населеного пункту міста Іллінці. Дана нормативно грошова оцінка почне діяти з 1 січня 2024 року», - додав начальник відділу земельних відносин, агропромислового розвитку та екології.

Також за словами Віталія Болебруха, за минулий 2022 рік до бюджету Іллінецької міської територіальної громади від сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки надійшло понад 12,6 млн грн.

Міський голова подякував Віталію Васильовичу та працівникам відділу за роботу, а також окреслив пріоритетні завдання на робочий тиждень.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg