Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

23.08.2023 17:29

В Іллінецькій громаді урочисто підняли Державний Прапор України

64e617b1f1f48__IMG_0364.JPG

Разом з іншими громадами нашої незламної країни сьогодні Іллінеччина вшановує один із найбільших національних символів України - синьо-жовтий стяг!

На центральній площі нашого міста під звучання Державного Гімну було урочисто піднято Державний Прапор України.

Захід розпочали з хвилини мовчання за полеглими Героями, які віддали життя за те, щоб в кожному українському місті та селі майорів синьо-жовтий прапор.

У церемонії підняття Прапора взяв участь міський голова Володимир Ящук спільно з представниками першого відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, правоохоронці, працівники міської ради, громадськість.

Право підняти Державний прапор України було надано воїну Збройних Сил України, учаснику бойових дій - Сергію Букіну.

На жаль, продовжуються запеклі бої за свободу, єдність та право українців творити своє майбутнє. Кращі сини нашої країни щодня віддають життя за мир та спокій на рідній землі. Серед воїнів, що захищають Батьківщину під синьо-жовтим стягом, і наші земляки. Шануємо кожного з них та схиляємо голову перед пам’яттю усіх воїнів-лицарів, хто став на захист України і віддав життя за неї.

Під час урочистого заходу заступник начальника 1 відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Сергій Мазур та міський голова Володимир Ящук передали батькам захисника України Пташнюка Миколи Анатолійовича – мамі Людмилі Вікторівні та батькові Анатолію Володимировичу орден «За мужність» ІІІ ступеня, на жаль, посмертно.

Солдата Миколу Пташнюка відзначено цією високою нагородою за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відповідно до Указу Президента України №218 від 13 квітня 2023 року, на жаль, посмертно.

Загинув воїн, протидіючи російським окупантам, поблизу населеного пункту Довгеньке Харківської області у червні минулого року. Йому було 27 років.

Низький уклін батькам за сина. Безмежна вдячність і вічна шана Герою. Пам’ять про нього житиме в поколіннях.

2.jpg 3.jpg 369806927_602452828728370_484199509760728993_n.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg