Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

12.09.2023 16:27

Робочий візит очільників територіальних громад Кіровоградської та Черкаської областей до нашої громади

650148839a38f__1.jpg

Сьогодні у рамках візиту з обміну досвідом до нашої громади приїхали очільники територіальних громад Кіровоградської та Черкаської областей. Основна мета з якою вони прибули на Іллінеччину - ознайомитись з організацією надання в громаді послуг в сфері охорони здоров’я первинного та спеціалізованого рівнів. Також гостей цікавив досвід та напрацювання іллінчан у сфері поводження з ТПВ.

Навчальний візит відбувся за підтримки ULEAD з Європою в Вінницькій області.

Спершу представники органів місцевого самоврядування Черкащини та Кіровоградщини поспілкувались з міським головою Володимиром Ящуком, першим заступником міського голови Олегом Дмитриком та керівниками закладів охорони здоровʼя громади Людмилою Живегою та Олександром Бабушком.

Міський голова розповів колегам про Іллінецьку громаду. Зокрема, що утворена вона в 2016 році. На даний час об’єднує м.Іллінці та 12 старостинських округів, в яких проживає понад 22 тис. жителів. Одними з перших в області в громаді створили комунальний заклади міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Досить багато зробили для покращення матеріальної бази медичних закладів первинного рівня як за кошти місцевого, так і державного бюджетів. У 2020 році у комунальну власність міської ради було передано КНП «Іллінецька центральна районна лікарня». Іллінецька міська лікарня увійшла в спроможну мережу як лікарня загального профілю.

Що стосується запровадженої системи збору та утилізації ТПВ, вжиття заходів щодо поліпшення екологічної ситуації – це одним із пріоритетів у роботі міської ради. Розпочинали із сортування ПЕТ-пляшки та цеху, де було встановлено прес для пластику. На даний час збудовано та функціонує сміттєсортувальний комплекс, працює цех з виробництва полімерно-піщаної плитки, встановлено сміттєспалювальну установку.

«Безумовно війна та повномасштабне вторгнення рашистів на територію нашої держави змінило життя кожної громади, внесло корективи у плани та можливості для їх реалізації. Сьогодні найважливіше – це підтримка захисників України. Разом з тим, працюємо, дбаємо про наповнення бюджету, розвиток громади, реалізовуємо важливі для наших краян проєкти. Раді вітати гостей на іллінецькій землі. Завжди відкриті для спілкування та готові поділитись власним досвідом», - звернувся до присутніх Володимир Ящук.

Головний лікар КНП «Іллінецька міська лікарня» міської ради Олександр Бабушок та заступник головного лікаря КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради Людмила Живега більш детально розповіли про роботу очолюваних закладів та відповіли на питання учасників зустрічі.

Далі представники Черкащини та Кіровоградщини побували в Іллінецькій та Борисівській амбулаторіях загальної практики сімейної медицини. Мали змогу побачити як працює сміттєсортувальний комплекс, як з піску та поліетелену виготовляється плитка, що використовується для благоустрою населених пунктів громади, поспілкувались з директором КП «Добробут» міської ради Денисом Гетьманом. Після виїзної екскурсії, гості оглянули господарство комунального підприємства «Добробут» міської ради, теплиці. На завершення візиту прогулялись мальовничими вулицями нашого міста.

Колеги подякували керівництву громади за гостинний прийом та дійшли до спільного висновку, що такі зустрічі потрібні та корисні, адже дають можливість поспілкуватись, обмінятись досвідом та дізнатись багато нового.

10.jpg 11.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg