Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

12.10.2023 16:45

Відбулася 40 сесія міської ради 8 скликання

6528d42f5ebb0__11.jpg

У залі засідань Іллінецької міської ради сьогодні, 12 жовтня, відбулася 40 сесія міської ради 8 скликання, до порядку денного якої було внесено близько 50 питань.

Пленарне засіданні, участь у якому взяли 22 народні обранці, провів міський голова Володимир Ящук. Також на сесії були присутні депутати Вінницької районної Ради Олег Дмитрик та Наталія Білозор, старости старостинських округів, начальники управлінь і відділів міської ради.

На початку сесійного засідання міський голова оголосив хвилину мовчання в памʼять про всіх загиблих Воїнів-земляків, котрі віддали своє життя, відстоюючи суверенітет та територіальну цілісність Української держави.

Депутати проголосували за внесення змін до бюджету Іллінецької міської територіальної громади на 2023 рік та про передачу коштів між бюджетами у 2023 році. Як зауважила начальник фінансового управління міської ради Тетяна Івашківська понад 2,5 млн грн було виділено на придбання шкільного автобуса, автомобіля для однієї з військових частин, більше 1 млн грн - на поточний та капітальний ремонт доріг у населених пунктах громади та понад 500 тис. грн спрямовано на матеріальну допомогу пораненим військовослужбовцям та сімʼям загиблих воїнів.

Народні обранці погодили Положення про Молодіжну раду при Іллінецькій міській раді, внесення змін та затвердження Статуту КНП «Іллінецька міська лікарня» міської ради, КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради у новій редакції. Також затверджено Програму надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, що отримали важкі поранення, та родинам військовослужбовців, що загинули в зоні проведення бойових дій, і цивільних осіб, що загинули (померли) внаслідок військової агресії рф проти України, в тому числі внаслідок ракетних ударів по інфраструктурі та житлових обʼєктах Іллінецької міської територіальної громади на 2024 рік, Програму з охорони навколишнього природного середовища Іллінецької міської територіальної громади на 2024-2026 роки та внесення змін до Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі у національному спротиві в Іллінецькій міській територіальній громаді на 2022-2025 роки.

Депутати підтримали, попередньо розглянувши на комісії з питань планування фінансів і бюджету, соціально-економічного розвитку територіальної громади заяви жителів громади та військовослужбовців, які отримали поранення в зоні проведення бойових дій, виділення матеріальної допомоги на лікування у розмірі понад 181 тис. грн., з них 95 тис. грн – на лікування захисникам України.

Розглянувши заяву Валентини Кулібаби депутати вирішили порушити клопотання щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) матросу Василю Гусятинському 14.12.2002 року народження, який загинув 6 серпня 2023 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в ході бойового зіткнення поблизу населеного пункту Велика Новосілка на Донеччині.

За результатами громадських слухань було підтримано перейменування вулиці Некрасова у с. Слобідка на вулицю Володимира Денисенка та вулиці Першотравнева у с. Тягун на вулицю Миколи Сенчука.

Також на сесійному засіданні розглядався ряд питань, які стосувалися землеустрою та землекористування. Серед них: затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок на місцевості, на умовах власності, припинення громадянам права користування земельними ділянками на умовах оренди, затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду громадянам та інші.

На завершення сесійного засідання міський голова Володимир Ящук подякував усім депутатам за злагоджену та конструктивну роботу.

10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg