Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

26.10.2023 18:38

Відбулось засідання 23-го виконавчого комітету Іллінецької міської ради 8 скликання

653a895186080__IMG_3630.JPG

Сьогодні, 26 жовтня, під головуванням міського голови Володимира Ящука відбулось засідання 23-го виконавчого комітету Іллінецької міської ради 8 скликання.

На початку засідання міський голова оголосив хвилину мовчання на знак вшанування пам’яті іллінчан, які віддали своє життя за Україну у боротьбі з російськими окупантами. Вічна шана і слава нашим Героям.

Серед основних питань, які розглянули члени виконавчого комітету – «Про готовність житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2023 -2024 років». Про виконану роботу та стан готовності громади до холодної пори року інформував заступник начальника управління житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури міської ради Олександр Телевань. Олександр Михайлович наголосив, що житлово-комунальні господарства та обʼєкти соціальної сфери підготовлені до осінньо-зимового періоду.

Комунальним підприємством «Іллінціводоканал» міської ради до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 2 свердловини та 2 водопровідних станції 2-го підйому, виконано промивку та дезінфекцію водопровідної мережі, заміну аварійних ділянок трубопроводів водопостачання та водовідведення. Продовжуються роботи з ремонту та заміні зношеної запірної арматури, ремонту та заміні аварійних ділянок водопроводу.

Комунальним підприємством «Добробут» міської ради до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 17 одиниць спеціальної техніки і обладнання для прибирання снігу та льоду, створений запас паливно-мастильних матеріалів, заготовлено 250 тон піщано-соляної суміші.

До опалювального сезону підготовлені всі котельні, центрально-теплові пункти закладів освіти, культури, охорони здоров’я, бюджетної сфери.

Там виконані всі роботи по реконструкції теплових мереж, заготовлено необхідний запас палива для закладів, які опалюються твердопаливними котлами.

«Ми розуміємо, що ворог знову намагатиметься залишити нас без тепла й світла у осінньо-зимовий період. Сили оборони роблять все можливе, щоб закрити українське небо. Та ми маємо бути готові до різних ситуацій. Саме тому подбали, про забезпечення об'єктів критичної інфраструктури, закладів соціальної сфери генераторами: як коштом місцевого бюджету, так і за підтримки міжнародних донорів. Вжито заходів із енергоефективності та енергозбереження. Відпрацьовано відповідні алгоритми дій в тих чи інших надзвичайних ситуаціях. Хотів би ще раз звернути увагу керівників комунальних підприємств та організацій на необхідності створення резерву паливно-мастильних матеріалів для забезпечення роботи генераторів і запасу дров. Працюємо злагоджено та спільно. Ворогу нас не здолати», - підсумував розгляд даного питання міський голова Володимир Ящук.

Відповідно до заяв громадян було надано дозвіл на виготовлення технічної документації на водопостачання будівель і споруд та їх водовідведення, а також на зріз аварійних дерев. Інформував - начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури міської ради Юрій Роїк .

Юрій Петрович виступив ще з одного питання «Про встановлення меморіальної дошки з портретом на будівлі закладу освіти Іллінецького ліцею №3 по вул. Вільшанська, 50Г, в м.Іллінці, випускнику закладу, молодшому сержанту Олександру Андрієнку, який героїчно загинув, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України». Він розповів, що з такою ініціативою виступила родина полеглого захисника України, було зібрано увесь пакет документів відповідно до Порядку встановлення меморіальних, пам’ятних, анотаційних дошок та пам’ятних знаків, пам’ятників та монументів на території Іллінецької міської територіальної громади. Члени виконкому підтримали цю ініціативу та погодили встановлення меморіальної дошки Олександру Андрієнку.

Також було ухвалено рішення про виділення матеріальної допомоги родині загиблого захисника України Юрія Кондратюка. Інформувала з цього питання начальник управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Іллінецької міської ради Людмила Цінська.

На засіданні виконавчого комітету затверджено вартість побутових послуг, що надаються комунальним підприємством «Іллінціводоканал» Іллінецької міської ради. Про послуги, що надаються підприємством, та їх вартість інформував присутніх начальник комунального підприємства «Іллінціводоканал» міської ради.

Прийнято ряд рішень за підсумками засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Іллінецької міської ради, зокрема щодо надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердження висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав. Ознайомила з інформацією з даних питань начальник служби у справах дітей Альона Падура.

IMG_3634.jpg IMG_3638.jpg IMG_3644.jpg IMG_3649.jpg IMG_3651.jpg IMG_3657.jpg IMG_3659.jpg