Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

02.11.2023 16:50

Відбулася онлайн нарада з керівниками закладів освіти громади

6543b703629e3__3.jpg

Сьогодні,  2 листопада, відбулася онлайн-нарада з керівниками закладів освіти Іллінецької громади . У зустрічі взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Трохимець, заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького районного управління ГУ ДПСС у Вінницькій області Ольга Семенова, начальник управління освіти міської ради Світлана Крот, директор КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» міської ради Лариса Мазур, консультант Центру Ольга Ярославська.

Ольга Семенова акцентувала увагу на дотриманні санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, проведенні заходів з метою  недопущення розповсюдження захворювання на вірусний гепатит А серед учасників освітнього процесу. Повідомила про результати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо визначення надзвичайної ситуації регіонального рівня, пов’язаної зі спалахом вірусного гепатиту А на території Вінницької області.

Світлана Крот повідомила про надходження освітньої субвенції на реалізацію заходів, пов'язаних  із закупівлею засобів навчання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти, що здійснюють освітній процес за Державним стандартом базової середньої освіти на першому (адаптаційному) циклі, тобто для  учнів 5-6 класів закладів освіти  громади. Також Урядом виділено кошти на закупівлю засобів навчання, мультимедійного та комп'ютерного  обладнання, меблів для навчальних кабінетів, навчальної та навчально – методичної літератури для пілотних класів -  а це учні 7-А класу Іллінецького ліцею №2 міської ради.

Лариса Мазур та Ольга  Ярославська довели до відома присутніх графік проведення  олімпіад з базових дисциплін, конкурсів та Гімназіади. Звернули увагу на участі учителів початкових класів закладів освіти громади у підвищенні кваліфікації за Програмою «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення».

Підсумовуючи нараду, Людмила Трохимець  вказала  на важливість та актуальність питань, які розглядались, наголосила на виконанні рішень комісії з питань ТЕБ та НС Іллінецької міської ради від 1листопада 2023 року.

1.jpg 2.jpg