Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

20.11.2023 16:55

З поважним ювілеєм привітали жительку нашої громади

655b736c47ecc__404510165_648665287440457_7798943794656640353_n.jpg

18 листопада  95 років виповнилось жительці с. Василівка – Рябошапко Мотрі Іларіонівні. У цей день маму, бабусю, прабабусю, прапрабабусю сердечно вітали рідні та близькі їй люди.

А сьогодні до іменинниці завітали заступник міського голови Людмила Трохимець та діловод Василівського старостинського округу Ніна Рябошапко. Адже вже багато років як в громаді започатковано гарну традицію вітати з ювілеєм довгожителів, знаних і шанованих іллінчан. Ці люди є очевидцями багатьох історичних подій, хранителями народних традицій, прикладом життєвої стійкості, мудрості та досвіду.

Народилася Мотря Іларіонівна 1928 року в селі Василівка. Тут живе й до сьогодні. Свій трудовий шлях розпочала в місцевому колгоспі. Працювала телятницею, дояркою. Вийшла заміж,  разом з чоловіком виховували трійко діток. Та на жаль, щастя тривало не довго: рано овдовіла та дітей піднімала вже сама. Важко трудилася усе своє життя. На долю цієї жінки, як і багатьох її ровесників, випали важкі випробування - лихоліття голоду і холоду, роки війни, період відбудови, та й нині доводиться переживати криваве вторгнення країни-агресора на нашу землю та мріє про мир в Україні.

Вручаючи подарунок і квіти іменинниці, заступник міського голови Людмила Трохимець передала щирі слова вітань від міського голови Володимира Ящука: «Сердечно дякуємо за Вашу багатолітню працю на благо рідного села, на благо нашої Іллінеччини. Пишаємось тим, що у нашій громаді проживають такі поважні ювіляри. Щиро зичимо Вам міцного здоров’я, добра, бадьорості духу, любові й підтримки від родини, мирного неба над головою та ще довгих літ життя».

Мотря Іларіонівна дякувала за вітання та увагу, адже добре слово та повага  важливі для кожного, особливо для людей старшого покоління.