Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

21.11.2023 15:40

На Іллінеччині вшанували пам"ять борців за за вільну, демократичну, незалежну, єдину Українську державу

655cba3de17a1__10.jpg

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

Цей день — символ творення новітньої історії держави. 10 років тому наш народ визначив свої пріоритети і показав, що Свобода та Гідність - це цінності, за які українці готові боротися і відстоювати.

Згадуючи про події Революції Гідності, ми маємо завжди пам’ятати, що за свободу і гідність кожного з нас заплачено життями Героїв Небесної Сотні, тисяч воїнів-захисників, добровольців і волонтерів, мирних громадян.

Сьогодні Іллінеччина віддала шану і вдячність подвигу людей, які виступили на захист вільних демократичних цінностей та відстоюють національні інтереси держави та право кожного з нас жити у вільній незалежній Українській державі.

Участь у заходах взяли депутат Вінницької обласної Ради, керівництво міста, працівники міської ради, військовослужбовці, правоохоронці, громадськість.

У спільній молитві, яку провів настоятель храму Святителя Миколая Чудотворця, Благочинний Іллінецького благочиння Православної Церкви України отець Ярослав, присутні пом’янули всіх борців за вільну, демократичну, незалежну, єдину Українську державу. Вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти пам’яті й безмежної поваги до підніжжя пам’ятників Героям Небесної Сотні та землякам, які загинули, захищаючи соборність та незалежність нашої держави.

Гідність і Свобода – це те, за що ми боремося і що надає нам силу. Те, що нас об’єднує і що ми виявляємо навіть у найважчі періоди нашої історії. Те, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і що дасть нам силу вибороти Перемогу. Адже наша зброя, як і ми, заряджена нашою Гідністю і жагою Свободи.

З Днем Гідності та Свободи!

Слава Україні!

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg