Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

04.12.2023 16:45

Про роботу Іллінецького відділу Державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)

656de68722bab__3.jpg

Про роботу Іллінецького відділ Державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) сьогодні, 4 грудня, на оперативній нараді за участі заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету, старост, начальників управлінь та відділів міської ради, керівників комунальних підприємств і установ, правоохоронців, представників закладів освіти, культури та охорони здоров’я громади, яку провів міський голова Володимир Ящук, розповів начальник відділу Віктор Конопелько.

Віктор Валентинович відзначив, що протягом 11 місяців 2023 року на виконання відділу надійшло понад 3500 виконавчих документів, виданих на підставі рішень судів та інших органів на суму більше 23 млн грн. Відмовлено у відкритті 124 виконавчих проваджень на суму понад 1,6 млн грн.

Так, у провадженні знаходилося 3447 виконавчих документів на суму 21,3 млн грн. Іллінецьким відділом Державної виконавчої служби наразі завершено провадження 1886 виконавчих документів або 54,7% на суму понад 8 млн грн. Фактично виконано 1410 виконавчих документів на суму більше 4 млн грн.

Віктор Валентинович відзначив, що впродовж звітного періоду було стягнуто понад 406 тис. грн.

«Аналіз стану виконання рішень судів та інших органів показує, що до причин створення залишку виконавчих документів слід віднести відсутність у боржників коштів та майна, на які можна звернути стягнення, неліквідність майна боржників, яке підлягає реалізації, не ведення підприємствами-боржниками тривалий час господарської діяльності та перебування їх на межі банкрутства. Державними виконавцями вживаються заходи щодо зменшення залишку, а саме: розшук майна боржників та самих боржників, направлення до суду подань про обмеження боржників в праві виїзду за кордон, направлення подань про притягнення боржників до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду», - сказав Віктор Конопелько.

Володимир Миколайович подякував Віктору Валентиновичу за роботу.

2.jpg 5.jpg