Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

15.12.2023 16:00

Представники національної скаутської організації України «Пласт» принесли Віфлеємський вогонь миру до Іллінецької міської ради

657c5ca2368d3__6.jpg

Віфлеємський вогонь - це символ надії, який говорить нам про те, що темрява триває не вічно, і за нею обов’язково прийде світло. Поширення символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа — традиційна скаутська акція.

Цей вогник мандрує світом, долаючи кордони та єднаючи мільйони людей. Цьогоріч від нагадує українцям, що лише в єдності наша сила, спільній боротьбі та вірі в перемогу.

Цьогоріч представники національної скаутської організації України «Пласт» принесли Віфлеємський вогонь миру до Іллінецької міської ради та передали його міському голові Володимиру Ящуку.

«Щиро дякую вам за це світло віри, правди та миру, якого зараз так потребують всі українці. Хай воно зігріває любов'ю серця та єднає нас на шляху до Перемоги», - сказав Володимир Ящук.

Голова станичної ради, старшопластунка Національної скаутської організації України «Пласт» Лілія Островська розповіла, що щороку, перед Різдвом, Віфлеємський вогонь передають в Україну на кордоні з Польщею або Словаччиною. Далі його везуть до Свято-Михайлівського собору, а звідти вогник світла поширюється Україною.

«10 грудня Віфлеємський вогонь прибув до Вінниці, і тепер ми передаємо його усім нашим друзям та партнерам», - сказала Лілія Островська.

Також представники національної скаутської організації України «Пласт» вручили Володимиру Ящуку Подяку за підтримку і створення умов для розвитку Пластового руху, допомогу у національно-патріотичному вихованні молоді Вінниччини.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg