Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

20.12.2023 11:29

Затверджено бюджет громади на 2024 рік

65840a6d42532__IMG_6908.JPG

Сьогодні під головуванням міського голови Володимира Ящука відбулось пленарне засідання 44 сесії Іллінецької міської ради 8 скликання. Участь у засіданні чергової сесії взяв 21 депутат, керівники управлінь та відділів міської ради, комунальних підприємств, старости, представники засобів масової інформації. Також на сесії були присутні депутати Вінницької районної Ради Олег Дмитрик, Наталія Таранюк, Наталія Білозор.

Розпочалось сесійне засідання хвилиною мовчання з вшанування пам’яті іллінчан та усіх захисників України, котрі віддали своє життя, відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Далі депутати працювали відповідно до затвердженого порядку денного сесії.

Внесено зміни до Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі у національному спротиві в Іллінецькій міській територіальній громаді на 2022-2025 роки, Програми соціальної підтримки населення Іллінецької міської територіальної громади на 2023-2025 роки, Програми розвитку фізичної культури та спорту Іллінецької міської територіальної громади на 2022-2024 року. Затверджено Комплексну правоохоронну програму Іллінецької міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Депутати заслухали звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку Іллінецької міської територіальної громади за 2023 рік та затвердили внесення змін і доповнень до Програми соціально – економічного розвитку Іллінецької міської територіальної громади щодо пріоритетних завдань у 2024 році. Інформував з даного питання начальник управління економічного розвитку та інвестицій міської ради Володимир Сліпчик.

Ключовим питанням сесії стало ухвалення бюджету громади на 2024 рік, який представила начальник фінансового управління Тетяна Івашківська. Так, Тетяна Миколаївна розповіла, що розмір загальних доходів, які передбачаються у наступному році, складає 258, 4 млн гривень, з них 186, 5 млн грн – це власні доходи загального фонду, 4,7 млн грн – власні доходи спеціального фонду, 67,2 млн грн трансферти з Державного бюджету. Найбільша частка доходів припадає на податок та збір на доходи фізичних осіб, що складає 75 відсотків у структурі дохідної частини загального фонду бюджету. Загалом прогнозується ріст надходжень на 4,1%.

Щодо бюджетних видатків, то передбачається, що у наступному році їхній обсяг сягне 258,4 мільйона гривень. Видатки бюджету громади, насамперед, будуть спрямовані на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату енергоносіїв та комунальних послуг, соціальний захист, харчування, медикаменти, а також на безпеку та оборону.

Депутати прийняли головний фінансовий документ, за яким громада житиме у 2024 році.

Було погоджено виплату матеріальної допомоги жителям громади, зокрема захисникам України, котрі отримали важкі поранення, та родинам полеглих воїнів.

Розглянуто питання «Про організацію харчування здобувачів освіти у закладах загальної середньої освіти Іллінецької міської ради у 2024 році», «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної освіти Іллінецької міської ради у 2024 році». Визначено перелік категорій учнів загальноосвітніх шкіл, які будуть забезпечені безкоштовним харчуванням за рахунок коштів місцевого бюджету, це зокрема: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям"; діти з числа внутрішньо переміщених осіб; діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; діти з числа осіб, визначених у статтях 10 та 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;діти учасників АТО/ООС; діти осіб, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період; діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Всього більше 760 дітей харчуватимуться безкоштовно.

Ухвалено рішення про прийняття в комунальну власність Іллінецької міської територіальної громади підвалу нежитлової будівлі, що є протирадіаційним укриттям та розглянуто ряд інших питань комунальної власності.

Крім того, майже 29 питань, які народні обранці розглянули на сесії, стосувалися земельних відносин: передачі в оренду земельних ділянок громадянам, припинення громадянам права користування земельними ділянками, надання згоди на виготовлення затвердження технічної документації із землеустрою, поновлення договорів оренди землі, й інші. З усіх цих питань прийнято позитивні рішення.

По завершенню сесійного засідання голова Іллінецької міської ради Володимир Ящук привітав усіх присутніх з прийдешніми святами Різдвом Христовим та Новим роком, подякував депутатам за спільну продуктивну роботу на благо Іллінецької громади та її жителів.

IMG_6916.jpg IMG_6935.jpg IMG_6953.jpg IMG_6959.jpg IMG_6960.jpg IMG_6965.jpg IMG_6968.jpg IMG_6984.jpg