Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

20.02.2023 13:51

«Про підсумки роботи Дитячо-юнацької спортивної школи Іллінецької міської ради за 2022 рік»

63f4b4c2bf9f3__IMG_3621.JPG

Йшлось на щотижневій оперативній нараду за участі заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету міської ради, начальника першого відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, заступника начальника сектору поліцейської діяльності №1 відділу поліції №5 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, старост старостинських округів, начальників управлінь та відділів міської ради, керівників комунальних підприємств та установ, головних лікарів закладів охорони здоров’я.

З інформацією виступив директор цього закладу Олександр Сінчук. Олександр Васильович розповів, що Іллінецька дитячо-юнацька спортивна школа є позашкільним навчальним закладом, в якому займається 157 вихованців. У школі діють відділення з 5 видів спорту: волейболу, баскетболу, тенісу настільного, дзюдо, легкої атлетики. У кожному з відділень спорту працюють відповідальні та кваліфіковані викладачі, професіонали своєї справи. Навчально-тренувальний процес в позашкільному закладі здійснюють 8 тренерів-викладачів.

З 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, роботу ДЮСШа було призупинено. Відновлено її з 1 червня 2022 року. Тренери ДЮСШа продовжували працювати над розвитком здібностей вихованців в обраному виді спорту та покращенням спортивного рівня учнів, формування спортивної культури, пропагуванням здорового способу життя, виховуванням дисципліни та взаємовідносин в команді.

У 2022 році юні спортсмени ДЮСШа взяли участь у трьох турнірах: 2 чемпіонатах області з легкої атлетики та обласному чемпіонаті з настільного тенісу. В кожному із цих змагань іллінчани здобули призові місця. Так, на чемпіонаті області з настільного тенісу Іллінеччину представляв Фурман Олег, який став дворазовим чемпіоном області в особистих і парних змаганнях. На чемпіонатах області з легкої атлетики Гончарук Олена (біг 60 м) виборола срібло, Розумнюк Влад (біг 60 м), Молярчук Євгенія (60 м) – стали бронзовими призерами.

Також досягненням 2022 року є те, що 1 вихованець Іллінецької ДЮСШа виконав норматив кандидата у майстри спорту України з легкої атлетики, 3 юних спортсмени вперше виконали нормативи І дорослого розряду.

Діти, яким не виповнилось 18 років, навчаються в спортивній школі, але мають право виступати на змаганнях й серед дорослих.

2022 рік був врожайним на здобуті перемоги в різних видах спорту, а також на кількість проведених змагань. Наші спортсмени брали участь у 28-ми спортивних змаганнях різного рангу. Це і турніри, чемпіонати області, чемпіонати України, чемпіонат Європи.

На чемпіонатах області з легкої атлетики в приміщенні іллінчани також не залишалися без нагород, так само як і на чемпіонаті області з легкої атлетики, котрий проходив в серпні 2022 року - Міщук Олександр виборов перемогу, а Анастасія Колтунова та Розумнюк Владислав стали срібними призерами змагань.

Гордістю ДЮСШа є вихованці закладу, котрі нині вже представляють Вінниччину та Україну на змаганнях різного рівня. Так, Липко Олексій в листопаді 2022 року став чемпіоном області з боротьби самбо. Зараз спортсмен виступає за Вінницьку область.

Крижанському Марату присвоєно звання майстра спорту України міжнародного класу з дзюдо. Це звання Марат заслужено отримав за срібло чемпіонату Європи U23, котрий проходив 28-29 жовтня 2022 року у місті Сараєво (Боснія і Герцеговина). У ваговій категорії до 90 кілограм серед 27 спортсменів Марат виборов срібну нагороду, поступившись лише спортсмену з Грузії.

Кирилюк Владислав на чемпіонаті України з боротьби самбо у м. Львів виборов золото і став п’ятиразовим чемпіоном України у ваговій категорії 64 кг.

Першим наставником усіх цих спортсменів є тренер Станіслав Герасимчук, професіонал, фанат своєї справи, патріот України. У цей важкий час Станіслав Іванович боронить Україну від російських загарбників.

Ще троє іллінчан у складі збірної Вінницької області стали переможцями цього чемпіонату України розділі бойове самбо - Крилов Тарас, Шевченко Артем, Ткач Антон.

Прикладом для дітей та молоді є ветерани спорту Іллінеччини: Генріх Борисович Звєрєв, Анатолій Петрович Арсеньєв, Петро Андрійович Демида, котрі неодноразово ставали переможцями та призерами всеукраїнських змагань з легкої атлетики (в штовханні ядра, метанні диска та метанні списа) у віковій категоріях 90+, 80+, 60+.

Наша футбольна команда ветеранів 40+ виборола ІІІ місце у чемпіонаті України з футболу у м.Берегове. Футболістів нагороджено грамотами, медалями та грошовими винагородами.

Вперше за 10 років іллінчани взяли участь у чемпіонаті області з шахів. Та серед спортсменів 11 територіальних громад посіли 7 місце, то ж приємно, що цей вид спорту починає відновлюватись і набирати обертів.

А ще в листопаді 2022 року команда Іллінецької міської територіальної громади зайняла третє місце у чемпіонаті територіальних громад Вінницької області. У кожному виді спорту у нас були призові місця.

На високому рівні провели на базі Дитячо-юнацької спортивної школи та Іллінецького аграрного фахового коледжу у грудні минулого року один із турів чемпіонату області з волейболу «Ліга Поділля». Чемпіонат складається з 8 турів і завершиться в квітні 2023 року.

Олександр Васильович відмітив, що протягом останніх років з ініціативи міського голови Володимира Ящука та за підтримки міської ради було значно покращено матеріально-технічну базу позашкільного закладу, проведено капітальний ремонт ДЮСШа. Для того, аби забезпечити належний температурний режим, наприкінці минулого року придбано і змонтовано новий твердопаливний котел.

Щодо надання послуг з оренди залу, він зауважив, що у спортивному комплексі займаються групи з фітнесу, стрейчингу, футболу, волейболу, є приміщення для заняття боротьбою, боксом і зал ЗФП. Кожен день в ДЮСШ займається більше 200 дітей і дорослих.

"Це надзвичайно важливо, що Дитячо-юнацька спортивна школа працює, що наші діти, молодь та й дорослі мають належну базу для занять фізичною культурою і спортом, що іллінчани різного віку досягають високих спортивних результатів - сказав міський голова Володимир Ящук. - Я вдячний за роботу Олександру Васильовичу, адже саме з того часу, як він очолює заклад, відбулось багато позитивних змін. Необхідно пропагувати роботи ДЮСШа, працювати над відкриттям нових спортивних відділень, залучати якнайбільше дітей, молодих людей до занять у спортивних секціях, адже найголовніше - це здоров"я жителів громади".

На нараді були розглянуті нагальні питання життєдіяльності нашої громади та визначено основні завдання на цей тиждень.

63f4b3f06f523.jpg 63f4b43e4d77f.jpg 63f4b445bb59e.jpg 63f4b4587db70.jpg 63f4b46344912.jpg 63f4b47e31fd0.jpg 63f4b4857212f.jpg 63f4b4934a75d.jpg