Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

01.05.2023 11:06

В Іллінцях відбувся І Відкритий фестиваль-конкурс дитячої творчості юних виконавців «Немає кращої землі такої, як у нас», приурочений пам"яті відомого українського композитора Олександра Пільчена

644f9d0f81f9e__8.jpg

Іллінеччина багата митцями і талановитими земляками. Серед таких людей почесне місце посідає Олександр Йосипович Пільчен – відомий український композитор, талановитий педагог, вірний та послідовний пропагандист музичного мистецтва на Поділлі. З 1966 року він жив і працював у нашому місті та відомий, як автор багатьох вокально-хорових, інструментальних та камерних творів.

28 квітня в Іллінцях, де жив і творив Олександр Йосипович відбувся І Відкритий фестиваль-конкурс дитячої творчості юних виконавців «Немає кращої землі такої, як у нас», приурочений його пам’яті.

В знак шани до меморіальної дошки Олександра Пільчена учасники фестивалю поклали квіти. Перед присутніми виступили Микола Романов та Ганна Дацюк і поділилися споминами про композитора.

Конкурс розпочався із вступного слова директора Іллінецької дитячої музичної школи Віти Гребенюк та музичного привітання від вихованців дитячих садочків «Струмочок» і «Пролісок», учнів та викладачів Іллінецької ДМШ, які виконували твори Олександра Пільчена.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Трохимець, підкресливши важливість даного конкурсу і вшанування пам’яті композитора, подякувала організаторам і побажала успіху конкурсантам.

До участі у конкурсі надійшло 105 заявок від 27 мистецьких закладів Вінницької області. Конкурс проходив як очно, так і онлайн. На сцені Іллінецького міського Будинку культури виступили 28 конкурсантів у різних номінаціях. Їх оцінювали висококваліфіковане журі у складі: Тетяна Гордієнко, завідуюча циклової комісії хорового диригування, керівник вокального ансамблю «Перлина», методист Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича – голова журі; Віктор Малеванчук, завідувач циклової комісії оркестрових духових та ударних інструментів Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича; Клавдія Губарець, старший викладач фортепіанного відділу Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича; Марта Кузик, викладач Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича.

По завершенню Фестивалю-конкурсу його учасники були нагороджені статуетками та дипломами.

1.jpg 10.jpg 11.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 9.jpg