Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

19.07.2023 17:26

Випускник Іллінецького ліцею №2 Шахін Нізар склав НМТ з математики на 200 балів

64b7f2bf31cdc__1.png

За підсумками складання Національного мультипредметного тесту (НМТ) маємо ще одного 200-бальника. Ним став Шахін Нізар, випускник Іллінецького ліцею №2, який склав НМТ з математики на 200 балів (учитель Валентина Матюха). Тест Нізар складав у Берлінському технічному університеті в Німеччинні.

Народився Нізар у Сирії, але після початку війни на батьківщині його батька, сім’я переїхала до України, в Іллінці звідки родом його мама. Тут хлопчик пішов до першого класу Іллінецького ліцею №2. Упродовж усіх років навчання Нізар проявляв себе як цілеспрямований та творчий учень: брав участь та був переможцем олімпіад з математики, конкурсів малюнка, різних шкільних змагань та заходів. Але після повномасштабного вторгнення росії сім’я виїхала до Німеччини, де юнак продовжував навчання дистанційно.

«Учень дуже старанний, наполегливий, дистанційно відвідував кожен урок», - так розповідають про Нізара педагоги.

Випускник став одним із тих 19 тисяч українців, які складали тест за кордоном. У травні він приїздив в Іллінці, відвідав школу, поспілкувався з однокласниками, учителями, і сказав, що дуже сумує за Україною, яка стала для нього батьківщиною, громадянином якої він є і сьогодні.

Нізар задоволений тим, що попри складний рік, він отримав бажані результати і в майбутньому планує вступати до технічного ВУЗу, як його тато, адже улюблений предмет юнака – математика.

Тож побажаємо Нізару досягти своєї мети, успішно продовжити навчання у виші, а його педагогу, Валентині Матюсі, подякувати за достойну підготовку учнів.