Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

19.02.2024 16:45

Відбулася щотижнева оперативна нарада

65d5e76e0e320__3.jpg

19 лютого відбулася щотижнева оперативна нарада за участі заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету, працівників апарату та начальників структурних підрозділів міської ради, старост, керівників комунальних підприємств та комунальних служб громади, головних лікарів закладів охорони здоров’я громади, представників правоохоронних структур. Провів нараду перший заступник міського голови Олег Дмитрик.

Спочатку присутні заслухали інформацію про роботу Жорнищенського старостинського округу за 2023 рік. Виступила з інформацією староста Валентина Кравець.

До складу Жорнищенського старостинського округу входить 3 населених пункти – села Жорнище, Шевченкове, В’язовиця. Загальна кількість населення становить 874 особи. 66 жителів старостинського округу у цей непростий час стоять на захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Української держави від російських загарбників. В населених пунктах, що входять до складу старостату, проживає 10 одиноких громадян, які потребують догляду.

Валентина Іванівна розповіла, що протягом 2023 року староста та діловод підготували та видали 220 довідок.

Важливим питанням у роботі старостату є благоустрій населених пунктів. Постійно проводяться роботи з впорядкування кладовищ: вирубка сухих дерев, чагарників, обкошування трави. Силами небайдужих жителів села за підтримки міської ради було реставровано Шевченківську криницю, відремонтовано зупинку громадського транспорту, облаштовано клумби.

«Вдячні нашій талановитій жорнищанці Людмилі Зозулі, яка виготовила пам’ятний знак нашим односельчанам, які загинули за незалежність та територіальну цілісність нашої держави, а також Ользі Топчій, вироби якої милують око жителів громади», - наголосила Валентина Кравець.

За кошти бюджету громади, з допомогою працівників Комунального підприємства «Добробут» міської ради, ПрАТ «Жорнище» у минулому році проведено ямковий ремонт доріг по вул. Бойка, Садова, Зарічна, Джерельна, Гагаріна, Кибальчича у с. Жорнище. У с. Шевченкове дороги по вул. Шевченка і Коцюбинського висипано гранітною сумішшю. Значну допомогу технікою під час провндення ремонту доріг надає ПрАТ «Жорнище», за що їм вдячність.

Працівниками старостату було розроблено проєкт та подано його на конкурс проєктів «Громадський бюджет». За виділені кошти влітку в с.Жорнище встановлено дитячий майданчик.

Жителі Жорницької громади громади, як і всі українці, займаються волонтерською діяльністю. Неодноразово збирали продукти для воїнів на передову, ліки, виготовляли каші, тушонки, чаї. Протягом різдвяних віншувань було зібрано кошти на закупівлю квадрокоптера для однієї з бойових бюригад, де служать земляки.

На завершення свого виступу, Валентина Кравець розповіла про плани та завдання на 2024 рік.

Оскільки на початку лютого було зафіксовано сезонне збільшення кількості випадків захворювання на ГРВІ та грип, керівники КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради Людмила Живега та КНП «Іллінецька міська лікарня» міської ради Олександр Бабушок поінформували на нараді про стан захворюваності на ГРВІ серед жителів Іллінецької громади.

За словами Людмили Живеги, у період з 9 по 15 лютого зареєстровано понад 80, з них 27 дітей, випадків захворювань на ГРВІ. Випадків захворювання на COVID-19 не зареєстровано. Людмила Максимівна зауважила, що у порівнянні з минулим тижнем відмічається зменшення захворюваності на ГРВІ серед дорослого населення на 19 % ( 83 випадки проти 103 ). Захворюваність серед дитячого населення на ГРВІ в порівнянні з минулим тижнем зменшилась на 27% (27 випадків проти 37). Разом з тим за останній тиждень було зареєстровано 7 пневмоній. 3 дорослих та 2 дитини, хворі на пневмонію, госпіталізовані. 2 дорослих лікуються амбулаторно.

Олександр Миколайович розповів, що кількість хворих зменшилась, однак збільшилась кількість важких пневмоній. Так протягом п’ятниці-неділі госпіталізовано 3 хворих з пневмонією, двоє з яких вже потребують кисневої підтримки. Це жителі Липовецької та Оратівської громад.

Директори закладів охорони наголосили, що за перших симптомів ГРВІ варто звернутись до лікаря, а не займатись самолікуванням. Також важливим чинником, який попереджує ускладнення та важкий перебіг хвороби є вакцинація від грипу та COVID-19.

Начальник фінансового управління міської ради Тетяна Івашківська проаналізувала стан виконання бюджету громади по старостатах та акцентувала увагу на необхідності посилення роботи щодо виконання прогнозованих показників.

Перший заступник міського голови Олег Дмитрик підвів підсумки наради та окреслив основні завдання на цей тиждень.

1.jpg 2.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg