Іллінецька територіальна громада

Вінницька область, Вінницький район

29.12.2022 11:35

Інтегруємось у цифровий простір

63ad5f9c3428e__322313204_1493200801172575_548982195169533318_n.jpg

У рамках проєкту «Digital Вiнниччина: цифровi рiшення для розвитку громад» 10 пілотних громад Вінниччини отримають експертну підтримку у розробці програми інформатизації. Наша громада пройшла конкурсний відбір та увійшла в цю десятку.

Серед головних критеріїв відбору пілотних громад – обґрунтування потреби у розробці та реалізації місцевої програми інформатизації, спроможність до реалiзацiї партисипацiйного підходу та наявність відповідального персоналу, мотивація та декларування виконання усіх етапів проєкту.

Проєкт реалізується за підтримки Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України та ГО Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», що фінансується швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Він стане ще одним важливим етапом співпраці Іллінецької міської територіальної громади з Програмою EGAP та сприятиме цифровому розвитку на усіх рівнях. Адже цифровізація – це не лише наявність певної техніки, а, насамперед, доступ та можливості для швидкого та якісного надання послуг населенню, забезпечення широкого використання інформаційних технологій у різних галузях. Впровадження ініціатив із цифровізації відкриває нові можливості для розвитку громади загалом. Серед переваг цифровізації для жителів Іллінеччини розвиток IT-інфраструктури, автоматизація роботи місцевих органів влади, реалiзацiя проєктів у сферах освіти, екології, економіки, медицини, туризму, відкритих даних і безбар'єрності, формування привабливого іміджу громади для інвесторів і партнерів.

Також це об`єднання в єдиний інформаційний простір усіх профільних органів різних рівнів: в освіті та медицині, економіці, інфраструктурі, транспорті, туризмі та безпеці тощо.

Участь у проєкті дасть можливість підвищити рівень компетентності фахівців міської ради у сфері цифрової трансформації завдяки інформаційним та освітнім заходам. Сам процес розробки програм інформатизації у супроводі експертів відбуватиметься винятково за партисипаційним методом, який передбачає залучення різних мешканців до процесу прийняття рішень. Процес розробки програм включатиме як етап діагностики стану та потреб цифрової трансформації громади з опитуванням думки мешканців, так і етап розробки самого стратегічного документу, який визначатиме цілі цифрової трансформації громади та комплекс заходів для впровадження сучасних інформаційних рішень, інструментів електронного урядування та електронної демократії. Для пілотних громад також буде запропонована експертна підтримка у розробці проєктів нормативних документів для впровадження інструментів електронної демократії.

Після 24 лютого українці відчули наскільки потужним є ІТ-фронт. Уперше в історії люди воюють не тільки у фізичній площині, а й у цифровій. Цифрова трансформація стала одним із стратегічно важливих напрямків роботи органів влади. Крок за кроком Україна стає найзручнішою державою з точки зору отримання державних послуг. І фахівці Іллінецької міської ради готові працювати задля цифрового розвитку громади. Цього вимагає час.

Ми вдячні за надання підтримки Програма EGAP та Фонд Східна Європа.

63ad6002c0fdb.jpg 63ad601bb0233.jpg